Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ (υπο)κλέψας του (υπο)κλέψαντος

Ο (υπο)κλέψας του (υπο)κλέψαντος

Σε λίγες ώρες και αυτή η πρόταση μομφής θα μπεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Χωρίς να μας κάνει σοφότερους, χωρίς να λάβουμε απαντήσεις από όσους θα έπρεπε και κυρίως χωρίς να μας κάνει να νιώθουμε πιο ασφαλείς σε ότι αφορά την προστασία των τηλεφώνων μας. Από ότι καταλάβαμε ο ένας ακούει τον…άλλον διαχρονικά, απλά πλέον το μάθαμε επισήμως.

Το βέβαιο είναι ότι από εδώ και πέρα η ζωή μας θα είναι πάντα…επισυνδεμένη, ήταν με επίσημο τρόπο είτε με ανεπίσημο.

Το κράτος θα συνεχίσει να θεωρεί τους πολίτες του, ανεξαρτήτως αξιώματος, ως στόχους και τα διάφορα συμφέροντα θα συνεχίσουν τα ταξίδια του στις ζωές μας, με τα περιβόητα βαλιτσάκια τους. Οσο για εμάς με τα κινητά μας, θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε στο αόρατο αφεντικό του διαδικτύου, τα προσωπικά μας δεδομένα, με την συναίνεσή μας.

Ολα τα υπόλοιπα με παραπέμπουν στον υποκλέψα του υποκλέψαντος. Αλλά ας έρθουμε και στην ουσία. Οι αρχηγοί θα μετρήσουν κέρδη και ζημιές και οι δυο θα δηλώσουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους νικητής.

Το θέμα είναι ότι η ανακήρυξη του πραγματικού νικητή θα γίνει σε καμιά εκατοστή ημέρες από σήμερα. Για αυτό ας κρατήσουν οι χοροί των …πολιτικών στρατών και τα πανηγύρια, γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Και σε αυτόν τον δρόμο κρύβονται αρκετές παγίδες, με πρώτη και μεγαλύτερη την ακρίβεια και με δεύτερη έναν γείτονα που είναι εκτός ελέγχου και ας το ξεχνάμε καθώς έχουμε πέσει με τα μούτρα στην πολιτική αντιπαράθεση.

Την ώρα που εμείς τρωγόμαστε ποιος έκανε υποκλοπές και γιατί, λες και είναι το θέμα για να το κάνουμε πρωτοσέλιδα ή να το συζητάμε στα καφενεία, ο Ερντογάν είναι στα κάγκελα με τη Δύση και τις ΗΠΑ, αλλά μόνο εμείς είμαστε δίπλα του.

Για αυτό ας έχουμε στο μυαλό μας κάποια πράγματα, που θα τα βρούμε μπροστά μας. Εγώ θα το ξαναπώ και ας ακούμε ως εξαίρεση. Οι αρχηγοί πρέπει να τα ξαναβρούν μεταξύ τους και να μπορέσουν να συνομιλήσουν με εμπιστοσύνη. Τουλάχιστον τα τρία πρώτα κόμματα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εάν κάτι πρέπει να προσφέρει είναι αυτό. Εάν δεν μπορεί να τους καθίσει σε ένα τραπέζι, ας γίνει εκείνη δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τους. Δεν έχουμε την πολιτική πολυτέλεια να μην συνομιλούν οι κ.κ. Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης. Αυτό είναι πραγματικά δημοκρατική εκτροπή. Ας το καταλάβουν πριν να είναι αργά. Αυτές οι ώρες είναι ώρες ευθύνης της Προέδρου…

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ