Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ ΠΑΟΚ στους "4" του κυπέλλου, απέκλεισε τον Παναθηναϊκό με ισοπαλία 1-1

Ο ΠΑΟΚ στους “4” του κυπέλλου, απέκλεισε τον Παναθηναϊκό με ισοπαλία 1-1

Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά βελτιωμένος στη σημερινή (26/01) ρεβάνς του κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, σε σχέση με την εντός έδρας συντριβή από την ομάδα της Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή με 3-0 για το πρωτάθλημα. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να είναι από μόνο του αρκετό, προκειμένου να εξασφαλίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης οι “πράσινοι”.

Το τελικό 1-1, σε συνδυασμό και με τη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι με 2-0, έδωσε την πρόκριση στον ημιτελικό της διοργάνωσης στο “δικέφαλο” του βορρά, αποδίδοντας αγωνιστική δικαιοσύνη, με βάση την εικόνα των δύο αντιπάλων και στα δύο παιχνίδια.

Η ομάδα του Ραβάν Λουτσέκου κράτησε με σωστή τακτική την πρόκριση, που σε μεγάλο βαθμό είχε εξασφαλίσει από τον πρώτο αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας, αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από εξαιρετικό γκολ του Τσέριν στο 18′. Αυτή ήταν μία από τις ελάχιστες φορές που ο Παναθηναϊκός κατάφερε να απειλήσει σοβαρά και να εκμεταλλευτεί κενούς χώρους στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου ωστόσο δεν έδειξαν ούτε χορτασμένοι, ούτε παρασύρθηκαν από το γεγονός ότι επικράτησαν και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια (σε κύπελλο και πρωτάθλημα κατά σειρά) κόντρα στον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να αναμετρηθούν ξανά με την ίδια δίψα.

Η είσοδος του Σβαμπ στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσε την κυκλοφορία των φιλοξενούμενων, οι πιο συχνές επισκέψεις των οποίων στην περιοχή του Παναθηναϊκού απέφεραν και το πέναλτι, όταν η κεφαλιά του Σβαμπ χτύπησε στο χέρι του Τσέριν.

Ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ και συνολικά του αγώνα Νέλσον Ολιβέϊρα ευστόχησε στην εκτέλεση στο 78′ και σφράγισε την πρόκριση, που υποθετικά μπορεί κανείς να πει ότι σημαίνει πιθανότατα και συμμετοχή στον τελικό, καθώς στους “4” περιμένει η Λαμία.

“Νομίζω ότι οι δύο νίκες μας… άνοιξαν τη δίψα του Παναθηναϊκού για εκδίκηση. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες μου έδειξαν τη σωστή νοοτροπία. Δεν είναι εύκολο μετά από τρεις μέρες να έρχεσαι ξανά να παίξεις ξανά με τον Παναθηναϊκό εδώ και να είσαι τόσο συγκεντρωμένος.

Η επιθετικότητα των παικτών του Παναθηναϊκού υποστηρίχτηκε από τον διαιτητή, όπως συμβαίνει πάντα με τις αθηναϊκές ομάδες. Ο Κουρμπέλης έπρεπε να αποβληθεί.
Αν υπήρχε η τιμωρία που πρέπει, θα υπήρχαν περισσότερες κάρτες αλλά αυτό δεν συνέβη”
δήλωσε ο Λουτσέσκου.

Μέσα στο γήπεδο, ένας παίκτης μπορεί να σκεφτεί ότι μπορεί να κλοτσήσει και να μην συμβεί τίποτα, όμως η αντίδραση των παικτών μου ήταν εξαιρετική

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δοκίμασε τη λύση Μαντσίνι στο δεύτερο ημίχρονο, λίγες ώρες μετά την υπογραφή του, όμως ο αργεντινός δεν ήταν δυνατόν να προσαρμοστεί μετά από μόλις μία προπόνηση στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα εμφάνιζε τα προβλήματα της ανάπτυξης, επιλέγοντας να απειλεί με γεμίσματα χωρίς ουσία.

“Μας πληγώνει ο αποκλεισμός. Δεν είχα αμφιβολία πως θα κάνουμε προσπάθεια. Ήταν ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε ένα καλό αντίπαλο, μέχρι το πέναλτι ήμασταν στο ματς. Πολύ νωρίς δεχτήκαμε κάρτες, είχαμε απουσίες στην άμυνα και δεν καταφέραμε να έχουμε την ένταση που θέλαμε.

Σε αυτά τα παιχνίδια μία φάση κρίνει το αποτέλεσμα όταν χάνεις με 2-0, έτσι έγινε και σήμερα. Ο Μαντσίνι είναι έτοιμος, αντίθετα ο Λάζλο θέλει λίγο χρόνο αλλά θα βοηθήσουν και οι δύο
“, δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών, 7-9 Φεβρουαρίου και 2-3 Μαρτίου, είναι: ΑΕΚ– Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ