Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟ Μπ. Τζόνσον προειδοποιεί την ΕΕ για το εμπόριο μετά το Brexit

Ο Μπ. Τζόνσον προειδοποιεί την ΕΕ για το εμπόριο μετά το Brexit

Η Βρετανία θα κάνει “ό,τι χρειαστεί” προκειμένου να προστατεύσει την εδαφική της ακεραιότητα σε μια εμπορική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, απειλώντας με μέτρα έκτακτης ανάγκης αν δεν βρεθεί μια λύση.

Η απειλή του Τζόνσον μοιάζει να σπάει μια προσωρινή εκεχειρία σε έναν πόλεμο λέξεων για ένα τμήμα της συμφωνίας του Brexit που καλύπτει θέματα συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία, επίκεντρο των εντάσεων αφότου η Βρετανία ολοκλήρωσε την έξοδό της από την ΕΕ στο τέλος του περασμένου έτους.

Παρά την προτροπή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την εξεύρεση ενός συμβιβασμού, ο Τζόνσον χρησιμοποίησε τη σύνοδο κορυφής των επτά πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) προκειμένου να δείξει ότι δεν υποχωρεί καθόλου από τη θέση του σε ό,τι αφορά το λεγόμενο πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας που καλύπτει θέματα συνόρων με τη βρετανική επαρχία.

“Νομίζω ότι μπορούμε να το διευθετήσουμε αλλά… εναπόκειται στους φίλους και εταίρους μας στην ΕΕ να καταλάβουν πως θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί”, είπε ο Τζόνσον στο Sky News.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ