Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ Ζαμπούνης, το savoir vivre και οι εκλογές

Ο Ζαμπούνης, το savoir vivre και οι εκλογές

Τυγχάνει ο κ. Χρήστος Ζαμπούνης να είναι φίλος ετών. Τον θυμάμαι στωικά να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα πάντα με έναν κώδικα ευγενείας. Ακόμη και τα δύσκολα που πέρασε στη ζωή του. Ο κ. Ζαμπούνης είναι ευγενής, με όλη τη σημασία της λέξεως και αυτό επιχείρησε να κάνει πράξη εκδίδοντας ακόμη και κώδικα καλής συμπεριφορά ( savoir vivre) για να μάθει σε κάποιους τα στοιχειώδη. Ακόμη και για αυτήν του την προσπάθεια λοιδορήθηκε από τους …ποπολάρους αυτής της χώρας, που όταν είδαν φως μπήκαν στα σαλόνια της πλουτοκρατίας, εισέβαλαν όχι βέβαια για να τα ανατρέψουν, αλλά για να φάνε από αυτά και να γίνουν συμμέτοχοι, στον…λαικό καπιταλισμό.

Τώρα θα μου πείτε πως θυμήθηκα τον κ. Ζαμπούνη. Ο λόγος είναι απλός. Διαβάζω τις δηλώσεις διαφορών προοδευτικών που πήραν …σβάρνα τα παράθυρα τηλεοπτικά και μη γιατί ενοχλήθηκαν διότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις ομιλίες του μιλά για τη σαμπάνια της αριστεράς και χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις που δεν ταιριάζουν με το προφίλ του!

Δεν ξέρω εάν θα πρέπει να γελάσω με την αγωνία κάποιων, μην χαλάσει το αστικό και μετριοπαθή προφίλ του Κυριάκου. Ιδιαίτερα για κάποια από…σπόντα κολεγιόπαιδα που κοκκίνησαν από τα όσα είπε ο Μητσοτάκης που έγινε… Αδωνις. Κατανοώ ότι ο πολιτικός τους ψυχισμός και η αστική τους ευγένεια , πραγματικά αναστατώθηκε.

Ότι λένε το κάνουν από άδολη αγάπη στο Μητσοτάκη και φοβούνται να πληγωθούν. Αλλά ας σοβαρευτούμε τώρα. Πραγματικά πιστεύουν κάποιοι ότι θα μπορούν να κατηγορούν τον Μητσοτάκη από…Εφιάλτη, κοριό, εγκληματία, προδότη, διαστρεμμένο και άλλα τινά και εκείνος να γίνεται κάτι σαν Γκάντι;

Και τα γράφω αυτά, όχι γιατί έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον πρωθυπουργό. Για τέτοιο…στρατό υπερασπιστών έχουν φροντίσει άλλοι. Αλλά δεν μπορώ την υποκρισία και την γελοιότητα όσων ενοχλούνται τάχα μου δήθεν γιατί ο Μητσοτάκης, μίλησε για…κουβαδάκια, και σοσιαλιστικό χαβιάρι, όταν αυτοί έχουν χρησιμοποιήσει τόνους από λάσπη και άλλα ενδιαφέροντα υλικά τα οποία έχουν μάθει να τους περιβάλλουν.

Και εγώ ως πολίτης θα ήθελα να επικρατήσει ο πολιτικός πολιτισμός. Να υπάρχει μετριοπάθεια και επιχειρήματα. Δυστυχώς δεν είναι της κουλτούρας μας σε προεκλογική περίοδο. Για αυτό ας σταματήσει η υποκρισία. Ούτε στην εποχή που έβγαιναν….καραμπίνες στις συγκεντρώσεις ζούμε, ούτε σε ζούγκλα μετατρεπόμαστε. Οσο και αν κάποιοι το επιχείρησαν να ξαναγυρίσουμε στο παρελθόν η κοινωνία τους γυρίζει την πλάτη. Για αυτούς που ανησυχούν για τον …κατήφορο του Μητσοτάκη, ας κοιτάξουν τους εαυτούς τους στον καθρέφτη. Αν τους αντέχει ακόμη και αυτός και ας το ξανασκεφτούν. Εκλογική μάχη με…τριαντάφυλλα έδινε μόνο ο αείμνηστος Λεωνίδας Κύρκος. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό…

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ