Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ Ανδρουλάκης και ο...δεξιός Λοβέρδος

Ο Ανδρουλάκης και ο…δεξιός Λοβέρδος

Από την χθεσινή αντάρα στο ΠΑΣΟΚ κρατώ δυο πράγματα. Το πρώτο ότι ο Πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης άλλαξε την ατζέντα και διευκόλυνε με τον τρόπο του τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το δεύτερο: Οτι έδειξε τις προθέσεις του για τον Ανδρέα Λοβέρδο και τους ακολούθους του. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέταξε το γάντι στον πάλαι ποτέ διεκδικητή της ηγεσίας του κόμματος και συνταυτίστηκε με όλους εκείνους από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι ο κ.Λοβέρδος είναι ο …δούρειος Ιππος του Μητσοτάκη για να σύρει το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ.

Αυτή η κατηγορία που οι…κύκλοι του ΠΑΣΟΚ διέρρευσαν μόνο και μόνο γιατί ο Λοβέρδος είπε ότι όταν δεν θες πρόσωπα, πρέπει να προτείνεις πρόσωπα δείχνει ανάγλυφα το τι επικρατεί εντός ΠΑΣΟΚ και κυρίως το τι θα ακολουθήσει την επομένη που το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου κληθεί να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.

Μια προαναγγελία διάσπασης είχαμε με τον Λοβέρδο να…τσιμπά και να απαντάει στη συνέντευξη του αρχηγού του και με τον Ανδρουλάκη να επιδιώκει να στείλει τον Λοβέρδο σπίτι του πριν εκλεγεί βουλευτής.

Και αυτό για όσους κατοικούν στην Ιερουσαλήμ, είναι κάτι παραπάνω από γνωστό. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι ανήκουν στην ομάδα Λοβέρδου και αναφέρομαι σε υποψηφίους, πολεμούνται από την ηγετική ομάδα του Ανδρουλάκη, με κάθε τρόπο και μέσο. Στόχος είναι ένας: να μην εκλεγούν όσοι δεν είναι “ταλιμπάν” του Ανδρουλάκη.

Περισσότερο χρόνο καταναλώνουν τα στελέχη του Ανδρουλάκη να πολεμούν τα εσωκομματικά φαντάσματα, από το να χαράσσουν στρατηγική συγκυβέρνησης ή διακυβέρνησης.

Θεωρούν ως δεδομένο, ότι τόσο η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους καλέσουν να μπουν στην κυβέρνηση, που ξέχασαν τον ουσιαστικό στόχο τους. Να κάνουν το ΠΑΣΟΚ πάλι ένα κόμμα που θα διεκδικεί την εξουσία.

Για αυτό και αργά και σταθερά περιορίζουν τις απαιτήσεις τους και κατεβάζουν τον πήχυ του ισχυρού διψήφιου ποσοστού.

Δεν ξέρω εάν του βγεί αυτή η στρατηγική του κ. Ανδρουλάκη. Αλλά τα δύσκολα για τον ίδιο και το κόμμα του είναι μπροστά του. Και σε αυτήν την πορεία φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να …βάψει τα χέρια του με αίμα. Ακολουθώντας την συμβουλή των παλαιών. Οτι για να γίνεις αρχηγός πρέπει να κάνεις διαγραφές. Οσο για τον Λοβέρδο, έκανε πως δεν είδε και δεν άκουσε. Για να δούμε είδε ή άκουσε;

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ