Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟύτε για αστείο εκλογές (πάλι) τον Αύγουστο

Ούτε για αστείο εκλογές (πάλι) τον Αύγουστο

Φαίνεται πως έχουμε βαλθεί για τα καλά να διαψεύσουμε τη ρήση του Ουμπέρτο Εκο, ότι τον Αύγουστο δεν έχει ειδήσεις. Διότι ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι ενδέχεται ο τόπος να οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές, τις τρίτες, και μάλιστα τον Αύγουστο εάν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία.

Αυτό είναι ένα σενάριο που δεν είναι να λέγεται και να ακούγεται ούτε ως αστείο. Και το λέω αυτό διότι εκτός των άλλων ήδη θεωρώ υπερβολικό το διάστημα που έχει η χώρα υπηρεσιακή κυβέρνηση χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Διότι οι εκλογές από τη στιγμή που δεν είχε σχηματιστεί κυβέρνηση έπρεπε να έχουν γίνει μέσα σε 15 ημέρες και να είχαμε τελειώσει, διότι δεν μπορεί να σέρνεται και μάλιστα σε ρευστή περίοδο για να κρατήσουμε χρόνο λες και κάτι θα άλλαζε και να…κυβερνούν άνθρωποι που μέχρι να μπουν στο Μαξίμου και στα Υπουργεία θα έχουν βγεί. Την ίδια ώρα να σκάνε θέματα και προβλήματα, που εκτός του ότι δεν τα γνωρίζουν καλούνται και να τα λύσουν.

Διότι τα όσα παρακολουθούμε να γίνονται με συσκέψεις και άλλα τινά δεν μπορούν να πείσουν κανένα ότι ο τόπος έχει πραγματική κυβέρνηση.

Δεν ξέρω πως μπορεί να αλλάξει το θέατρο σκιών που παίζεται με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά για την επόμενη ημέρα της αναθεωρητικής Βουλής για το Σύνταγμα και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης για τρίτες εκλογές τον Αύγουστο είναι ένα σενάριο που ούτε ο ίδιος πιστεύει. Και δεν είναι παρά ένας μοχλός πίεσης στους πολίτες για να πάνε να ψηφίσουν και για να πάρει την αυτοδυναμία που θα είχε πάρει εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε αποφασίσει να φέρει μια απλή αναλογική που κανείς δεν πίστεψε στην χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι την είχε ψηφίσει μόνος του, αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Ενα σενάριο τρίτων εκλογών θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία και επικίνδυνο για τον τόπο, καθώς ήδη η Αγκυρα παρά τα όσα λέει και ελπίζουμε, δείχνει να επιστρέφει αργά και σταθερά στο πεδίο.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ήδη προβλήματα της καθημερινότητας αρχίζουν να σκάνε με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην μπορεί να πράξει τίποτε περισσότερο και με μια κυβέρνηση που έχει αποχωρήσει να χρεώνεται πράγματα και καταστάσεις, αλλά και αυτήν δεν μπορεί να κάνει στην πράξη τίποτα.

Για αυτό και εκτιμώ ότι αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να σέρνεται. Δυστυχώς δεν έχουμε γίνει ακόμη…Ελβετία ή Βέλγιο ώστε να αντέχουμε την …συντεταγμένη και Συνταγματική ακυβερνησία μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης. Για αυτό στις κάλπες πρέπει να υπάρχει λύση…

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ