Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟρκίστηκε και ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ι. Σαρμάς

Ορκίστηκε και ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ι. Σαρμάς

Στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Έπειτα, ο κ. Σαρμάς προχώρησε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Σαρμάς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέλαβε, επισήμως, τα καθήκοντά του. Είχαν έναν σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες και παρέδωσε στον κ. Σαρμά έναν μπλε φάκελο, ώστε να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα θέματα αλλά και μια επιστολή, η οποία περιγράφει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, στη λογική του θεσμικού κράτους.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού του ευχήθηκε «καλή δύναμη» για τα καθήκοντά του, του παρέδωσε τον φάκελο ο οποίος περιέχει, όπως είπε, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να εκτελέσει τα καθήκοντά του και να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα και τις υποχρεώσεις εγχώριες και διεθνείς.

Απαντώντας, ο κ. Σαρμάς τόνισε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα εκτελέσει το έργο της για να συνεχιστεί η λειτουργία του κράτους, έως και τις εκλογές, μέχρι να έρθει ο φυσικός δικαιούχος που θα προκύψει από τη βούληση του λαού.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ