Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΓΟΡΕΣΜΕΤΟΧΕΣΟλοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Alpha Bank – Στο 1 ευρώ η τιμή...

Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Alpha Bank – Στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ της Alpha Bank με την έκδοση να πετυχαίνει σημαντική υπερκάλυψη, ενώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών καθορίστηκε στο 1 ευρώ. Σημειώνεται ότι το βιβλίο προσφορών ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα 28 Ιουνίου και η διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 30/6, ενώ οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα.

Σημειώνεται πως το βιβλίο στο εξωτερικό υπερκαλύφθηκε τουλάχιστον δύο φορές, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των νυν μετόχων της Τράπεζας αλλά και νέων επενδυτών που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο αναπτυξιακό σχέδιο της Alpha Bank.

Αντίστοιχα υψηλό ενδιαφέρον καταγράφεται και στην Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ευρεία μετοχική βάση της Τράπεζας. H τιμή διάθεσης των νέων μετοχών έγινε με οριακό discount από την τιμή στην αγορά, ενώ πηγές της Alpha Bank τόνιζαν το πολύ υψηλό ενδιαφέρον των υφιστάμενων μετόχων αλλά και νέων επενδυτών, κάτι που υπογραμμίζει την ορθότητα της στρατηγικής της Τράπεζας αλλά και το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας για την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές κερδοφορίας της Alpha Bank.

Η διαπραγμάτευση των νέων μετόχων στο ΧΑ αναμένεται να ξεκινήσει περί την 13η Ιουλίου.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ