don't even ask

don't even ask

spot_img

Ξεμένει από δωρητές ο Ντόναλντ, οι προειδοποιήσεις της ΕΚΤ, ο Ρίσι στα δύσκολα, η Goldman Sachs περί αγορών, οι ευδιάθετοι Ευτύχης, Αχιλλέας, Ανδρέας, Εθνική-EpsilonNet, η πολύπαθη Frigoglass και τα 2,8 δις δολάρια για Tom Ford

*It’s a false alarm. Η σπουδή με την οποία έσπευσαν Ουάσιγκτον και Μόσχα να υποβαθμίσουν το χθεσινό πυραυλικό γεγονός δείχνει πολλά.

*Ron DeSantis… κρατάμε το όνομα. Ένας-ένας οι μεγάλοι δωρητές των Ρεπουμπλικάνων παίρνουν αποστάσεις από την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να επανέλθει στον Λευκό Οίκο. Ο Στήβεν Σβαρτσμαν- από τους κορυφαίους παράγοντες της Wall Street-, ο οποίος πρωτοστάτησε στην εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ (το 2020) δήλωσε (στο Axios) πως δεν θα τον στηρίξει και το 2024. Κορυφαίος δωρητής- ο επικεφαλής του private equity- είχε διαθέσει 35,5 εκατ. ευρώ. Είχε προηγηθεί ο Κεν Γκρίφιν- ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Citadel- τασσόμενος στην υποψηφιότητα ΝτεΣάντις. Ανάλογο μήνυμα-προειδοποίηση και από τον Ρούπερτ Μέρντοχ, με τον ιδιοκτήτη του FOX να προειδοποιεί τον πρώην πρόεδρο ότι τα Μέσα του δεν θα στηρίξουν την απόπειρα επιστροφής του.

*Έκτακτη συνάντηση πελατών του Genesis Global Trading με τον CEO μίας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες δανεισμού cryptos.

*Από το μέτωπο του FTX επενδυτές μηνύουν τον Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ διεκδικώντας αποζημιώσεις 11 δισ$

*Σε αυτή την συγκυρία η ΕΚΤ προειδοποιεί για τον κίνδυνο-λόγω πληθωρισμού- σε κράτη και τράπεζες. Ανατρέχοντας ένα χρόνο πριν, ήταν η επικεφαλής της, η οποία εκτιμούσε πως θα είναι προσωρινός και διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις του. ΄Η δεν γνώριζαν, οπότε… ή γνώριζαν, οπότε… συνήργησαν σε μία από τις μεγαλύτερες “καύσεις” χρέους/χρήματος των τελευταίων 10ετιών.

*Πληθωρισμός μαμούθ-45ετίας- για την Αγγλική οικονομία. Σήμερα ο Ρίσι Σούνακ παρουσιάζει τη νέα δημοσιονομική πολιτική για το ΗΒ. “Εφ’ όπλου” οι τιμωροί ομολόγων.

*Αφορμή βρήκαν οι γνωστοί-άγνωστοι χθες και “έριξαν” τον ΓΔ με 1,86% στις 887 μονάδες. Συνεχίζονται τα πακέτα: ξεχώρισε το μεγάλο για 2.000.000 τμχ στα 7,10 ευρώ της ΕΥΔΑΠ λίγο πριν το “κουδούνι” της συνεδρίασης. Όπως και προχθές με ανάλογο τρόπο το μεγάλο πακέτο της ΔΕΗ. Ποιος θα μπορούσε να είναι ο πωλητής στην ΕΥΔΑΠ και ποιος ο αγοραστής; Η πλευρά Πώλσον δεν επιβεβαιώνεται πως ήταν από τη μία πλευρά.

*Εντύπωση προκάλεσε η εκρηκτική- για τα δεδομένα της εισηγμένης- αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας στον τίτλο της Unibios. Η ex Βιοσώλ εξειδικεύεται σε projects αναβάθμισης-διαχείρισης “υδάτινων πόρων” και παρεμφερών δραστηριοτήτων. Πολύ στα utilities τις τελευταίες ημέρες το “έξυπνο” χρήμα.

*Αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ανακοινώνει-σήμερα- η Cenergy Holdings. Προσοχή στους “κωδικούς” που αφορούν στο κόστος παραγωγής, “ενεργειακό” κ.λ.π

*Σήμερα βγαίνει με senior preferred η Πειραιώς. Το mandate σε UBS και Goldman Sachs.

*Goldman Sachs: Υπερβολικό το ράλι ανακούφισης στις αγορές. Ο αμερικανικός οίκος βλέπει υπερβολές στην ανοδική κίνηση των αγορών μετοχών-ομολόγων.

*Κάτω η αγορά, με απώλειες 89 μετοχές. Ωστόσο: για το καρέ των mezzέδων… πέρα βρέχει. SunriseMezz με 9,85%, GalaxyCosmosMezz με 9,64%, CairoMezz με 5,27% και με0,42% το PhoenixVegaMezz. 4 στα 4, το απόλυτο καρέ των long.

*Moda Bagno, μόνο το Interni στη Μύκονο δικαιολογεί αποτίμηση μεγαλύτερη των 10,25 εκατ., εκτιμούσε η DeA πριν 2-3 μέρες.

*Θετικές οι εκτιμήσεις παραγόντων του τουρισμού, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση της Axia Ventures. Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean, Autohellas), Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (ΤΕΜΕΣ), Ανδρέας Ανδρεάδης (Sani/Ikos) ήταν ευδιάθετοι-προφανώς για τις επιδόσεις του 2022- και χαμογελαστοί- για τις προβλέψεις του 2023-.

*Απότομη επιβράδυνση και όχι ύφεση βλέπει η Eurobank για το 2023. Παρακολουθώ το team της τράπεζας, στρωτές-εύληπτες και κατά κανόνα επιβεβαιώνονται οι αναλύσεις του. Αξίζει ένα 5λεπτο από τον χρόνο σας για μία ματιά.

*Για τη συμφωνία Εθνικής- EpsilonNet η στήλη εξέφρασε την άποψη της χθες. Σήμερα μεταφέρω (ως έχει) το σχόλιο φίλου: το deal κλεισμένο και τα χαρτιά πουλημένα στα 7,40 ευρώ. Ο πωλητής πιστεύει στην εταιρεία του; προφανώς και ναι… ωστόσο γιατί δεν αγοράζει πουλημένες μετοχές συν το premium του ενός (1) ευρώ; Ο αγοραστής πιστεύει στην εταιρεία; προφανώς για αυτό και το premium (που αντιστοιχεί σε αποτίμηση… Quest), τότε γιατί δεν αυξάνει το ποσοστό του (αγοράζοντας από το ταμπλό); Όντως, συνδυαστικά με την παρατήρηση του φίλου εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω κάτι. Να μου διαφεύγουν… λεπτομέρειες και δεν είμαι χθεσινός.

*Σε διαπραγμάτευση οι μετοχές εταιρείας που είναι στην κατηγορία πτώχευσης και επιτήρησης (από το 2017) και επανέρχεται στην ίδια δυσχερή θέση. Κανόνες δεν υφίστανται (λ.χ. για την προστασία του επενδυτικού κοινού). Για την πολύπαθη Frigoglass ο λόγος.

*Συνάντηση του CEO της ΕΧΑΕ με ΣΜΕΧΑ και ΣΕΠΕΥ για την πλατφόρμα Xnet, χθες, Τετάρτη. Δεν πρόλαβα να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους του Συνδέσμου. Μακάρι να βρεθεί κοινός τόπος. Το τελευταίο που χρειάζεται η κοινότητα μας είναι αυτές οι αντιπαραθέσεις.

*Διαβάζω (radar) πως ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο οικονομικός και νομικός έλεγχος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής από την First Sentier. Το deal έκλεισε, οι ανακοινώσεις το αργότερο σε 20 ημέρες-στα 22 με 22,5 ευρώ/μτχ το τίμημα. Πάντα σύμφωνα με τον ενημερωμένο- σε αυτά τα θέματα- συνάδελφο σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει δημόσια πρόταση. Την ίδια ενημέρωση- όσον αφορά στην Δ.Π- από την στιγμή που θα έκλεινε η συμφωνία είχε εδώ και καιρό η DeA, μεταφέροντας την με την αίρεση της επιβεβαίωσης του deal.

*Η Estee Lauder εξαγοράζει την εταιρεία του Tom Ford, έναντι 2,8 δισ.$.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask