Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝ. Κεραμέως: Κανείς δεν μπορεί να στερήσει σε ένα παιδί την εκπαίδευσή...

Ν. Κεραμέως: Κανείς δεν μπορεί να στερήσει σε ένα παιδί την εκπαίδευσή του

Το μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να στερήσει σε ένα παιδί την εκπαίδευσή του, έστειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παρουσιάζοντας την τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θεσπίζεται ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή, σε γονείς και κηδεμόνες ανηλίκων οι οποίοι παραλείπουν την εγγραφή ή την εποπτεία τους ως προς τη φοίτηση. Η τροπολογία κατατέθηκε από κοινού με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, στο νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστών.

Σύμφωνα με την κα Κεραμέως, η τροπολογία αφορά σε γονείς που κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο, λόγω αντίθεσης στις μάσκες ή τις αυτοδιαγνωστικές εξετάσεις. Οι περιπτώσεις είναι μεμονωμένες, αλλά και μια περίπτωση αρκεί τόνισε η υπουργός.

Αναφερόμενη στον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας είπε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κατεγράφησαν 1.000 λιγότερα κρούσματα και ότι μόλις 15 τμήματα (σε σύνολο 85.000) είναι κλειστά, δηλαδή το 0,01%. Τα σχολεία ακολουθούν την πανδημία, και δεν την οδηγούν είπε χαρακτηριστικά.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ