Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΝέα υψηλά 13 ετών για τη Μυτιληναίος, «βλέπει» τον MSCI

Νέα υψηλά 13 ετών για τη Μυτιληναίος, «βλέπει» τον MSCI

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Σε νέα υψηλά άνω των 13 ετών διαπραγματεύεται πλέον η μετοχή της Μυτιληναίος, καθώς στη συνεδρίαση της Τετάρτης έκλεισε στα 13,52 ευρώ (+1,12%), επίπεδα που είχε να δει από το Νοέμβριο του μακρινού 2007, όταν ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. βρίσκονταν πάνω από τις 5.000 μονάδες! Πρόκειται για μια ξεκάθαρη… αντανάκλαση της μετοχής σ’ όλες τις (πολλαπλές) επιχειρηματικές εξελίξεις που διέπουν τον όμιλο, ο οποίος βρίσκεται στην πιο γόνιμη φάση της ιστορίας του. Παράλληλα, η κεφαλαιοποίηση της Μυτιληναίος διαμορφώνεται πλέον στα 1,93 δισ. ευρώ, έχοντας φτάσει στην 9η θέση της κατάταξης στο σύνολο του Χ.Α.

Από την αρχή του 2021 η μετοχή της Μυτιληναίος ενισχύεται σε ποσοστό 13,61%, όμως το εντυπωσιακό είναι πως από τα περυσινά χαμηλά και την αρχή του σοκ της πανδημίας, ήτοι από τα 5,01 ευρώ που βρέθηκε στις 16 Μαρτίου 2020, ο τίτλος καταγράφει ράλι 170%.

Μετά την εξαιρετική πορεία της μετοχής, οι πιθανότητες εισόδου στους δείκτες της Morgan Stanley Capital International (MSCI) στην προσεχή αναθεώρηση του Μαΐου, κερδίζει ακόμη περισσότερους πόντους. Αναφερόμαστε στο δείκτη MSCI Greece, στον οποίο πλέον συμμετέχουν μόνο οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo.

Θυμίζουμε ότι στον MSCI Greece Index λόγω των πολλαπλών διαγραφών των τελευταίων ετών έχουν απομείνει να συμμετέχουν μόνο τρεις μετοχές (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo), ενώ καμιά τραπεζική μετοχή δε δίνει το παρόν, λόγω της μεγάλης πτώσης των μετοχών τα τελευταία χρόνια. Στην τελευταία αναθεώρηση που έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2020, διεγράφη η μετοχή της Motor Oil από το δείκτη MSCI Small Cap. Η στάθμιση του ΟΤΕ στον MSCI Greece είναι 44,8%, του ΟΠΑΠ 32,9% και της Jumbo 22,4%.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ