Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΝέα στρατηγική τουριστική επένδυση σχεδιάζεται στην Κέρκυρα

Νέα στρατηγική τουριστική επένδυση σχεδιάζεται στην Κέρκυρα

Νέα τουριστική επένδυση μεικτού ξενοδοχειακού καταλύματος βρίσκεται στα σκαριά στην Κέρκυρα, με τον επενδυτικό φάκελο να βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση έως και τις 26 Ιουνίου, για υπαγωγή στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.

Ο λόγος για ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα σε παραθαλάσσια θέση έκτασης 245 στρεμμάτων στην περιοχή Αγία Αικατερίνη στην Βόρεια Κέρκυρα, το οποίο θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με την πρόταση του επενδυτή, μια ξενοδοχειακή μονάδα 230 κλινών και 45 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζεται το ξενοδοχείο θα αναπτυχθεί σε συνολική επιφάνεια 14.780 τ.μ. και πέρα από τις 230 κλίνες θα περιλαμβάνει και ειδικές τουριστικές υποδομές όπως spa, εγκαταστάσεις wellness, συνεδριακούς χώρους, εγκαταστάσεις ιατρικού τουρισμού και άλλα.

Όσο για τις 45 τουριστικές κατοικίες θα αναπτυχθούν στο 38% της συνολικής έκτασης με συνολική επιφάνεια χώρων 8.920 τ.μ. και θα έχουν δυναμικότητα φιλοξενίας σχεδόν 350 ατόμων.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 63,5 εκατ. ευρώ και φορέας αυτής θα είναι η εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η επένδυση θα πρέπει να εξασφαλίσει την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) ενώ θα απαιτηθούν και πρόσθετες ειδικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες καθώς στην ευρύτερη περιοχή του ακινήτου εντοπίζονται τα ερείπια της βυζαντινής εκκλησίας και του παλιού μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί ως αρχαία μνημεία.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ