Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜ. Χατζηγιάννης: Υπάρχει η κερκίδα του facebook που οικειοποιείται τον πολιτισμό

Μ. Χατζηγιάννης: Υπάρχει η κερκίδα του facebook που οικειοποιείται τον πολιτισμό

Στους επικριτές του διορισμού του απάντησε, μιλώντας στην στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο νέος Υφυπουργού Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης.

«Έχω αντέξει και γνωρίζω αρκετά καλά πως παίζεται το παιχνίδι. Αυτό που με στεναχώρησε και με πείραξε στην αρχή είναι ότι ερχόμενος στην Κύπρο ήρθα για να κλείσω ζητήματα που αφορούν τον καλλιτεχνικό κόσμο και ευρύτερα τον πολιτισμό που άλλοι δεν τα έχουν ακουμπήσει. Σε αυτά τα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων είμαι γνώστης γιατί εγώ ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν απλά ερμηνευτής. Ανήκω σε τέσσερις φορείς οι οποίοι για 20 χρόνια επιδίωκαν για αυτά τα ζητήματα. Μπορεί να έφυγα με μία κιθάρα στα 14 μου και να έκανα μια διαδρομή αλλά παράλληλα ήμουν πάντα στα δρώμενα», όπως ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης ότι, οι άνθρωποι του Υφυπουργείου τον υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά, ήταν πολύ φιλόξενοι. Το Υφυπουργείο Πολιτισμού είναι σαν ένα μωρό που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και θα σταθεί. Είναι υποστελεχομένο, ξεκινήσαμε την δουλειά.

«Έχουμε την χαρά να αναλαμβάνει σήμερα χρέη γενικής διευθύντριας η Εμμανουέλα Λαμπριανίδη, μία εξαίρετη στα διοικητικά ζητήματα και όχι μόνο, οπότε τα πράγματα μπαίνουν στη σειρά. Εγώ από την πρώτη μέρα πήρα του φακέλους, είδα ποιες είναι οι εκκρεμότητες , ποιες είναι οι ελλείψεις, τι πρέπει να γίνει και πως σε σύντομο χρόνο να πάρει μπρος».

Κληθείς να δώσει μία απάντηση σε αυτούς που στέκονται επικριτικά απέναντι στον διορισμό του, ανέφερε ότι κάποιοι έσπευσαν ύποπτα και βιαστικά να προεξοφλήσουν την αξία του πριν καν αναλάβει. «Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται μία πίστωση χρόνου για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Εδώ είμαστε, αν δεν πετύχουμε θα πάμε σπίτι μας».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι «υπάρχει μία μερίδα που εγώ τους ονομάζω κερκίδα του facebook οι οποίοι οικειοποιούνται τον πολιτισμό σαν αν είναι κάτι δικό τους, ένα άβατο που κανείς δεν μπορεί να μπει μέσα και να το ενοχλήσει. Πιστεύω είναι μια μικρή ομάδα η οποία θέτει αχρείαστα εμπόδια στην δουλειά μας».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ