Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΕΠΙΣΤΗΜΗΜ.Σχοινάς: Η επιστήμη αποδεικνύεται ακόμη μία φορά η ελπίδα της ανθρωπότητας

Μ.Σχοινάς: Η επιστήμη αποδεικνύεται ακόμη μία φορά η ελπίδα της ανθρωπότητας

Τον σημαίνοντα ρόλο της επιστήμης υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο Συνέδριο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, EUandU, με θέμα «Η επιστήμη και η καινοτομία στην καθημερινή μας ζωή».

«Τις δύσκολες ημέρες που πάλευα τον κορονοϊό από ένα κρεβάτι νοσοκομείου, η μόνη ελπιδοφόρα σκέψη που με κρατούσε με πίστη για το αύριο ήταν η πεποίθησή μου ότι η επιστήμη θα δώσει τη λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Πραγματικά βρισκόμαστε τώρα στο κρίσιμο σημείο όπου η επιστήμη αποδεικνύεται ακόμη μία φορά η ελπίδα της ανθρωπότητας» ανέφερε ειδικότερα ο κ. Σχοινάς.

«Να μην ξεχνάμε κάτι που είναι αποκλειστικά ευρωπαϊκό, που είναι το αξιακό αποτύπωμα της Ευρώπης» επισήμανε, ακόμα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, εξηγώντας ότι «η Ευρώπη είναι Ευρώπη, γιατί είναι ένας φάρος αξιών που διαχρονικά ήταν η μαγιά των κοινοτικών πολιτικών, αλλά ήταν και η δυνατότητα προβολής αυτού του ευρωπαϊκού προτύπου σε ευρύτερη κλίμακα».

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται το συνέδριο EUandU, ωστόσο λόγω της πανδημίας φέτος λαμβάνει χώρα διαδικτυακά και μεταδίδεται ταυτόχρονα από την Αθήνα, τις Βρυξέλλες, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ