Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜ. Συρεγγέλα: Προωθούμε την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στην αγορά εργασίας

Μ. Συρεγγέλα: Προωθούμε την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στην αγορά εργασίας

«Η επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, η ενδυνάμωση των γυναικών και η ισότιμη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στην αγορά εργασίας είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Προωθούμε μέτρα και δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, την οικονομική χειραφέτηση των γυναικών και τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, ενώ εντάσσουμε τη διάσταση του φύλου σε όλες τις δημόσιες πολιτικές».

Αυτό τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα από το βήμα του 9ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα, με θέμα «Ισότητα και Διαφορετικότητα».

Όπως ανέφερε η κα Συρεγγέλα, «τολμάμε να σπάσουμε βαθιά ριζωμένα στερεότυπα και προκαταλήψεις που πλήττουν κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα, καθώς όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως ταυτότητας, ηλικίας, φύλου, θρησκευτικού ή σεξουαλικού προσανατολισμού, πρέπει να αισθάνονται ελεύθερα, χωρίς φόβο και να μην υφίστανται διακρίσεις». 

Και πρόσθεσε ότι «δεν μένουμε σε θεωρητικές αναλύσεις περί ισότητας αλλά προχωράμε μπροστά και υιοθετούμε μέτρα ακολουθώντας πρακτικές προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, θεσπίζουμε μέτρα που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας ανδρών και γυναικών, στη στήριξη της οικογένειας και ενισχύουμε το θεσμικό πλαίσιο για τη βία και παρενόχληση στον χώρο της εργασίας, ενώ το προσεχές διάστημα θα παρουσιάσουμε το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025».

Συνάντηση με φορείς

Οι πρωτοβουλίες και δράσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, καθώς και οι ρυθμίσεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου βρέθηκαν στη συνέχεια στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η υφυπουργός κα Συρεγγέλα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και φορείς. 

Η κα Συρεγγέλα υπογράμμισε στη συνάντηση ότι ο νέος εργασιακός νόμος που αποτελεί τον «καρπό» πολύμηνων διαπραγματεύσεων με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς, προωθεί μέτρα για την ισότητα, στηρίζει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, λαμβάνοντας υπόψιν τις σύγχρονες ανάγκες της οικογένειας και εναρμονίζει την προσωπική με την επαγγελματική ζωή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Τεχνολογίας Φωκίων Ζαΐμης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος και η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Αμαλία Βούλγαρη.

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Πάτρα η υφυπουργός κα Συρεγγέλα επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό. Η κα Συρεγγέλα ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου για το εξαιρετικό τους έργο και τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν δωρεάν στις γυναίκες – θύματα βίας. 

«Το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου είναι στο πλευρό των γυναικών και προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη στα θύματα βίας, συμβουλευτική και νομική βοήθεια. Ενθαρρύνουμε τις γυναίκες που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας να σπάσουν τη σιωπή και τον φόβο και να απευθύνονται στα Συμβουλευτικά Κέντρα. Με αυτό τον τρόπο θα γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους και θα «σβήσουν» κακοποιητικές συμπεριφορές που καταστρατηγούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών»,κατέληξε.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ