Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜ. Ντράγκι: Ήρθε η ώρα να κλείσετε τις διακοπές σας στην Ιταλία

Μ. Ντράγκι: Ήρθε η ώρα να κλείσετε τις διακοπές σας στην Ιταλία

Χθες το απόγευμα έλαβε χώρα το G20 Τουρισμού στη Ρώμη με τους Υπουργούς Τουρισμού των Κρατών που ανήκουν σε αυτό το γκρουπ. Στο τέλος της συνάντησης, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι άνοιξε την συνέντευξη Τύπου παρουσία δημοσιογράφων, την οποία παρακολούθησε και ο Ιταλός Υπουργός Τουρισμού κ. Γκαραβάλια. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Κρίστιαν Μαυρή, το άνοιγμα του τουρισμού στην Ιταλία αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την Κυβέρνηση Ντράγκι, με τον τομέα να πρέπει να είναι «πιο βιώσιμος και χωρίς αποκλεισμούς, να προστατεύει επίσης το περιβάλλον και να διασφαλίζει την ένταξη των τοπικών Κοινοτήτων». 

Όσον αφορά την επιστροφή των τουριστών στην Ιταλία, ο κ. Ντράγκι τόνισε πως θα καταστούν «σαφείς και απλοί κανόνες» οι οποίο και «θα είναι απαραίτητοι». 

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός σημείωσε επίσης πως “το ευρωπαϊκό green pass θα είναι έτοιμο από το δεύτερο μισό του Ιουνίου” ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως “καθώς ετοιμαζόμαστε για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, η Ιταλική Κυβέρνηση εισήγαγε ένα εθνικό green pass που επιτρέπει στον κόσμο να μετακινείται σε όλες τις περιφέρειες, από το δεύτερο μισό του Μαΐου.” 

“Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει στην Ιταλία και η Ιταλία είναι έτοιμη να καλωσορίσει τον κόσμο αυτό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο τουρισμός στη χώρα μας θα ανακάμψει τόσο ισχυρός όσο ήταν πριν, και ίσως ακόμη ισχυρότερος” σχολίασε ο Ντράγκι.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός επίσης αναφέρθηκε και στις ζημιές που υπέστει ο τουριστικός κλάδος από την πανδημία, που έφερε το παγκόσμιο ΑΕΠ να μειώνεται κατά 48.1% το 2020. “Η κυβέρνηση σκοπεύει να προσφέρει βοήθεια στον τουριστικό κλάδο που είχε τόσες πολλές ζημιές από αυτό το παρατεταμένο κλείσιμο” – ένας τομέας που κατά την διάρκεια της 5ετίας 2014-2019 απασχόλησε 1 στους 4 νέους εργαζόμενους.

Τέλος, ο Μάριο Ντράγκι έκλεισε με ένα ξεκάθαρο κάλεσμα σε όλους, λέγοντας πως “ήρθε η ώρα να κλείσετε τις διακοπές σας στην Ιταλία, ανυπομονούμε να σας ξανακαλωσορίσουμε σύντομα”. 

Στην συνέχεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ιταλός Υπουργός Τουρισμού κ. Γκαραβάλια μίλησε για το σχέδιο που συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση των Υπουργών Τουρισμού της G20, υπό την Ιταλική Προεδρία.

Οι αποδεκτές κατευθυντήριες γραμμές είναι επτά – συμπτωτικά ‘σαν τους λόφους της Ρώμης’ όπως ανέφερε ο ίδιος ο Υπουργός – και είναι: ασφαλής κινητικότητα, διαχείριση κρίσεων, ανθεκτικότητα, αποκλειστικότητα, πράσινος μετασχηματισμός, ψηφιακή μετάβαση, επενδύσεις, και υποδομές.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ