Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜ. Βορίδης: Η Ελλάδα έχει κερδίσει πόντους σε ότι αφορά το αίσθημα...

Μ. Βορίδης: Η Ελλάδα έχει κερδίσει πόντους σε ότι αφορά το αίσθημα της Ασφάλειας

«Έχουν αλλάξει πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια στο πεδίο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Πολλές παραβατικές συμπεριφορές αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από ότι πιο παλιά, υπάρχει διαφορετική κουλτούρα. Κανείς δεν λέει ότι έχει κερδηθεί η «μάχη». Λέμε όμως ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει πόντους σε ότι αφορά το αίσθημα της Ασφάλειας. Παράλληλα όμως χρειάζονται παρεμβάσεις μετά την ψήφιση του Ποινικού Νόμου, χρειάζονται παρεμβάσεις για τα σωφρονιστικά καταστήματα και την έκτιση ποινών, καθώς και αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, που είναι ένα άλλο πράγμα».

Αυτό τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως «τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών με τον νόμο Παρασκευόπουλου είχε ημερομηνία λήξεως. Δεν ισχύουν οι διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Υπάρχουν διατάξεις που αφορούν αναστολές και άδειες λόγω των οποίων αφήνονται ελεύθεροι αρκετοί απ’  όσους συλλαμβάνονται, θεσμός που δεν ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει χρόνια. Επ’  αυτού υπάρχει δήλωση του Υπ. Δικαιοσύνης ότι θα υπάρξουν αλλαγές», είπε ο Μάκης Βορίδης.

«Προφανώς πρέπει να υπάρξουν συλλήψεις για τις δολοφονίες», είπε ο κ. Βορίδης, με βάσει και τον φάκελο που κατέθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης στον Άρειο Πάγο, ενώ σημείωσε ότι «για το οργανωμένο έγκλημα πρέπει να υπάρξει αλλαγή των διατάξεων, καθώς οι εγκληματίες αυτοί κάνουν εγκλήματα, οδηγούνται στην φυλακή, αλλά κάνοντας χρήση διατάξεων βγαίνουν γρήγορα και εγκληματούν ξανά».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ