Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜουντιάλ Κατάρ: Λάθος το πέναλτι υπέρ της Πορτογαλίας κόντρα στην Ουρουγουάη!

Μουντιάλ Κατάρ: Λάθος το πέναλτι υπέρ της Πορτογαλίας κόντρα στην Ουρουγουάη!

Πώς το λέει ο λαός; “Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται”. Κι αν στο ποδόσφαιρο αυτό το δεδομένο υπήρχε, σε αντιστοιχία, για ολόκληρες δεκαετίες, η χρήση του VAR είναι πλέον η νέα καθημερινότητά του, προκειμένου να μειώσει αυτή την παράμετρο.

Παρ’ όλα αυτά στο τωρινό Παγκόσμιο Κύπελλο υπήρξε ήδη μία φάση η οποία αμφισβητήθηκε αρκετά, παρά το γεγονός ότι εξετάστηκε σχολαστικά στο VAR. Πρόκειται για το πέναλτι που κέρδισε η Πορτογαλία στον αγώνα με την Ουρουγουάη, σε μία φάση όπου ο αμυντικός Χιμένες των λατινοαμερικάνων έπεσε στο έδαφος και έβαλε το χέρι του για να στηριχθεί. Σε αυτό τον βρήκε η μπάλα, με αποτέλεσμα η ομάδα του VAR να καλέσει τον διαιτητή να δει στο μόνιτορ ξανά τη φάση, κάτι που οδήγησε στον καταλογισμό πέναλτι.

Μία νέα εξέλιξη από το ρεπορτάζ από τη διοργάνωση του Κατάρ έθεσε ωστόσο νέα δεδομένα. Σύμφωνα με το στέλεχος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουρουγουάης Εδουάρδο Άτσε που συζήτησε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Αλεχάνδρο Ντομίνγκες, ο επικεφαλής διαιτησίας της FIFA, Μάσιμο Μπουσάκα, παραδέχτηκε πως υπήρξε λάθος από τον διαιτητή και από το VAR και δεν θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ