Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΜονοψήφιο ποσοστό στην Τέρνα Ενεργειακή θα αποκτήσει ο Β. Μαρινάκης

Μονοψήφιο ποσοστό στην Τέρνα Ενεργειακή θα αποκτήσει ο Β. Μαρινάκης

Ενδιαφέρον για είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Τέρνα Ενεργειακή με την εξαγορά μονοψήφιου ποσοστό έχει εκδηλώσει ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς. Η είσοδος στην Τέρνα Ενεργειακή θα γίνει από το ναυτιλιακό κομμάτι των επιχειρήσεων του Β. Μαρινάκη, και εδράζεται – πλην του καθαρά επενδυτικού ενδιαφέροντος – στην αναγκαιότητα για την «πράσινη» στροφή που πρέπει να κάνει η ναυτιλία με μείωση των εκπομπών ρύπων, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Το τελευταίο διάστημα ο βασικός μέτοχος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης «τρέχει» placement στην Τέρνα Ενεργειακή, με στόχο τη συγκέντρωση της απαιτούμενης ρευστότητας ώστε να χρηματοδοτήσει την αύξηση του μεριδίου του στη μητρική, ύστερα από την αποχώρηση του ολλανδικού fund Reggeborgh.

Το placement στην Τέρνα Ενεργειακή γίνεται με premium στην τιμή των 13 ευρώ ανά μετοχή, ενώ σήμερα η μετοχή διαπραγματεύεται στα 12,70 ευρώ με ισχυρή άνοδο άνω του 4,40%, ενώ η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται στα 1,47 δισ. ευρώ.

Ο κ. Περιστέρης μετά τις πρόσφατες αγορές ελέγχει ποσοστό 27% στη ΓΕΚ Τέρνα και στόχος είναι να φτάσει περίπου στο 32% έως 32,5%. Παράλληλα, θα συνεχίσει να ελέγχει πλέον του 50% στην Τέρνα Ενεργειακή μέσω της προσωπικής συμμετοχής στη μητρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σημειώνεται πως η είσοδος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στο μετοχικό κεφάλαιο της Τέρνα Ενεργειακή γίνεται σε μια περίοδο ισχυρών διεργασιών στον κλάδο των κατασκευών και της ενέργειας, όπου η «πράσινη» στροφή αλλά και τα μεγάλα projects που μένουν να υλοποιηθούν, αποτελούν πόλο έλξης για πολλά επενδυτικά κεφάλαια. Θυμίζουμε πως ποσοστό 7,60% στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξαγόρασε μέσα στο Μάρτιο το family office της κας Μαριάννας Λάτση Latsco Hellenic Holdings έναντι περίπου 88 εκατ. ευρώ.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ