Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜητσοτάκης: Όχι πολίτες δύο... ταχυτήτων

Μητσοτάκης: Όχι πολίτες δύο… ταχυτήτων

Σκοπός του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να μην δημιουργηθεί η αίσθηση ότι υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. Οι εμβολιασμένοι και οι μη εμβολιασμένοι.

Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε την έκφραση διευκολύνσεις και όχι προνόμια για τους εμβολιασμένους. Οι επιτελείς στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται πλήρως ότι το εμβόλιο όχι μόνο δεν πρέπει να δημιουργήσει ”ταξική” πραγματικότητα, αλλά ούτε και τοξικό κοινωνικό περιβάλλον.

Σκοπός είναι να πεισθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι να κάνουν το εμβόλιο και να μην αισθάνονται ”παρακατιανοί” όσοι εκ πεποιθήσεως ή και φόβου που αρνούνται να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Όσοι με το εμβόλιο αναπτύσσουν τα αντισώματα που χρειάζονται για την θωράκιση τους απέναντι στον κορωνοιό ”δικαιούνται” κατά κάποιο τρόπο όχι να χαλαρώσουν αλλά να τύχουν μιάς πιο ”ελαστικής” αντιμετώπισης, μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού. Λιγότερα τεστ, ενδεχομένως παρουσία και στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης. μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, αλλά με αποστάσεις και γενικότερα μια πιο ”φυσιολογική” αυτοπροστασία.

Η κυβέρνηση πέρα από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως η υγεία, δεν πρόκειται να επιβάλει τον εμβολιασμό. Τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά όσο περνάει ο καιρός και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πλέον κοντά. Όσοι ”ποντάρουν” στο εμβόλιο έχουν μεγάλη πιθανότητα στην ανοσία ή στην ήπια νόσηση. Μια ματιά στις εντατικές θα μας πείσει. Στους 100 οι 95 είναι ανεμβολίαστοι. 

-Το Μαντείο-

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ