Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Μητσοτάκης: Δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα με την πανδημία-Τσιόδρας: Με ανησυχούν οι μεταλλάξεις

Μητσοτάκης: Δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα με την πανδημία-Τσιόδρας: Με ανησυχούν οι μεταλλάξεις

Την ανησυχία τους για τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό αλλά και τις μεταλλάξεις, εξέφρασαν σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, μετά την ολοκλήρωση της πρωινής σύσκεψης, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει. Βεβαίως και βλέπουμε μια σημαντική αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις, η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα. Είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα από αυτά που κάναμε πριν από κάποιες εβδομάδες, αλλά οφείλουμε να εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί, να προστατεύουμε τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Και βέβαια μέσα από τη συμπεριφορά μας και την ατομική ευθύνη προστατεύουμε και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός  ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν πλήρως τα «λίγα μέτρα τα οποία έχουν απομείνει» και από τους επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης, να εφαρμόσουν απόλυτα τα μέτρα που έχουν καταρτιστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών: «Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης τόνισε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. «Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ