Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜε τρομερό Γκιντογκάν η Μάντσεστερ Σίτι κυπελλούχος Αγγλίας, ζωντανή στο όνειρο του...

Με τρομερό Γκιντογκάν η Μάντσεστερ Σίτι κυπελλούχος Αγγλίας, ζωντανή στο όνειρο του τρεμπλ!

Η Μάντσεστερ Σίτι διεκδικεί, στη διάρκεια της σεζόν που τελειώνει, για πρώτη φορά στην ιστορία της το τρεμπλ. Σήμερα (3/06) έκανε το δεύτερο βήμα καθώς, μετά την κατάκτηση της Premier League, πανηγύρισε και αυτή του κυπέλλου Αγγλίας, επικρατώντας δίκαια στον τελικό 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Ήταν πριν από τη σέντρα το μεγάλο φαβορί και το επιβεβαίωσε από πολύ νωρίς, με το πρώτο γκολ του τελικού από τον Γκιντογκάν, 13 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα!

Είναι πλέον το πιο γρήγορο γκολ σε τελικό κυπέλλου Αγγλίας, καθώς άφησε στη δεύτερη θέση εκείνο του Σαχά στα 25 δευτερόλεπτα, στον τελικό Έβερτον- Τσέλσι το 2009. Τρίτο έμεινε πια του Ντι Ματέο στο Τσέλσι-Μίντλεσμπρο το 1997, που είχε σκοράρει σε 43 δεύτερα.

Η ομάδα του Πεπ Γκουανρτιόλα ήταν καλύτερη στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα, όμως κόντρα στη ροή του η “κόκκινη” ομάδα του Τεν Χααγκ απάντησε με τρόπο απροσδόκητο.

Στη φάση που η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκρίλις, ο διαιτητής Τίρνεϊ χρειάστηκε να πάει για on field review και τελικά να καταλογίσει πέναλτι. Ο Μπρούνο Φερνάντες με το γνωστό δικό του κόλπο, της αναπήδησης με μικρά βήματα μπροστά στη μπάλα, ισοφάρισε και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο 33ο λεπτό.

Η γαλάζια ομάδα του Μάντσεστερ πάντως με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου προηγήθηκε ξανά και αυτή όπως αποδείχθηκε ήταν η καθοριστική. Από εξαιρετική έμπνευση ο Ντε Μπρόϊνε σε εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα εκτός περιοχής και ο Γκιντογκάν σκόραρε πάλι στο 51ο λεπτό!

Ευθύνη φέρει και ο τερματοφύλακας της Γιουνάϊτεντ Νταβίντ Ντε Χέα, επειδή αντέδρασε με καθυστέρηση, όμως η μπάλα με αρκετά φάλτσα πέρασε ανάμεσα από πολλά σώματα στην περιοχή και ο ισπανός δεν είχε οπτικό πεδίο.

Η Σίτι δεν σκόπευε αυτή τη φορά να κάνει δεύτερη φορά το ίδιο λάθος και να επιτρέψει την ισοφάριση. Κράτησε την κατοχή με σωστή διαχείριση αν και κινδύνευσε στις καθυστερήσεις καθώς η Γιουνάϊτεντ είχε οριζόντιο δοκάρi μετά από προσπάθεια του Βέγκχορστ και απόκρουση του τερματοφύλακα Ορτέγκα, που ήταν βασικός όλη τη σεζόν στα ματς του κυπέλλου, όπως και στον τελικό, αντί του Έντερσον.

Για πρώτη φορά σε τελικό βρήκαν δίχτυα οι δύο αρχηγοί, ο γερμανός για τη Σίτι και ο Μπρούνο Φερνάντες για την ομάδα του Τεν Χάαγκ.

Η σεζόν κλείνει το ερχόμενο Σάββατο, 10 Ιουνίου, με τον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι παρούσα στην αναμέτρηση κόντρα στην Ίντερ του Μιλάνου.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα οδήγησε σήμερα τη Σίτι στο 7ο κύπελλο της ιστορίας της (ισοφάρισε στις κατακτήσεις την Άστον Βίλα στην 6η θέση) – 7 κατακτήσεις: Άστον Βίλα (1887, 1895, 1897, 1905, 1913, 1920, 1957), Μάντσεστερ Σίτι (1904, 1934, 1956, 1969, 2011, 2019, 2023).

Αυτό είναι επίσης και το 2ο νταμπλ, όμως αυτό που θα έχει πλέον αποκλειστικά στο μυαλό του είναι το Champions League.

Έκανε το 2/3 μετά και το πρωτάθλημα και σε μια εβδομάδα διεκδικεί πλέον το όνειρο του τρεμπλ. Εάν το καταφέρει θα γίνει η δεύτερη ομάδα στην Αγγλία, μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ το 1999…

Η οποία έκλεισε τη σεζόν με την κατάκτηση του League (Carabao) Cup, τον πρώτο τίτλο της μετά από έξι χρόνια, ενώ επέστρεψε και στο Champions League.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ