Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜετά τους "Μακεδόνες" και ...μακεδονική γλώσσα;

Μετά τους “Μακεδόνες” και …μακεδονική γλώσσα;

Είμαι από εκείνους που πίστευαν και πιστεύουν ότι το πρόβλημα με τα Σκόπια έπρεπε να λυθεί. Η λύση του επιθετικού προσδιορισμού ήταν στην σωστή κατεύθυνση. Αλλά ως γνωστόν ενός κακού μύρια έπονται. Και τα μύρια αργά και σταθερά αρχίζουν να φαίνονται. Η Βόρειος Μακεδονία, απέκτησε μια εθνικότητα την οποία ουδέποτε είχε ιστορικά. Τώρα ακολουθεί και δεύτερο βήμα. Αποκτά και μια γλωσσική ταυτότητα την οποία δεν είχε. Και μάλιστα με απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, η οποία βασίστηκε στην συμφωνία των Πρεσπών, οι γείτονές μας, πλέον θα μπορούν να προωθούν και τη διδασκαλία της “μακεδονικής” γλώσσας στη χώρα μας!

Οταν λέγαμε ότι ο διάβολος στη συμφωνία των Κοτζιά-Τσίπρα κρυβόταν στις…λεπτομέρειες τότε κανείς δεν μας άκουγε. Η συμφωνία για την οποία δηλώνουν περήφανα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εξελίσσεται αργά και σταθερά θα δίνει στους Σκοπιανούς ότι ήθελαν χρόνια, από την πίσω πόρτα.

Ελπίζω αυτή η απόφαση να μην αποτελεί προάγγελο για την αναγνώριση των τουρκικών σωματείων της Θράκης. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά οι εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα δεν προμηνύονται καλές.

Οχι μόνο γιατί οι κυβερνήσεις δεν ανθίστανται στις πιέσεις που τους ασκούνται ή στις ιδεοληψίες που έχουν, αλλά γιατί ο ελληνικός λαός έχει πέσει σε χειμερία νάρκη και δεν αντιδρά. Το χειρότερο όλων έχει αφήσει τα θέματα πατριωτισμού στα χέρια …ναζιστών και ψεκασμένων. Και όποιος τολμήσει να διαφωνήσει και να μιλήσει για λάθη και ζημιές που έρχονται αυτομάτως τον κατατάσσουν στην κατηγορία του φασίστα.

Η απόφαση αυτή περί…διδασκαλίας των “μακεδονικών” στην Ελλάδα, είναι μια ακόμη εγκληματική εξέλιξη των λαθών που είχε η συμφωνία των Πρεσπών. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Δένδιας έχουν πέσει με τα …μούτρα στον πόλεμο της Ουκρανίας και στις προκλήσεις της Τουρκίας και δεν βλέπουν το τι εξελίσσεται στην πόρτα μας.

Τα Σκόπια, η Βόρειος Μακεδονία της συμφωνίας των Πρεσπών, εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο καθώς οι γείτονές μας δεν κάνουν κανένα βήμα προς τα πίσω. Ούτε τα βιβλία τους άλλαξαν, ούτε σταμάτησαν να κλέβουν μια ιστορία που δεν τους ανήκει, ούτε τα προιόντα που προωθούν την “Μακεδονία” σταμάτησαν. Από τη συμφωνία που υπέγραψαν Κοτζιάς – Τσίπρας κρατούν ότι τους συμφέρει και οι Μητσοτάκης – Δένδιας δεν τολμούν να ακουμπήσουν το θέμα γιατί …φοβούνται την Τουρκία.

Μακάρι να μην πληρώσουμε ακριβά αυτήν την αδιαφορία μας. Αλλά φοβούμε πως όπως και στο Κυπριακό, έτσι και στο θέμα της Βορείου Μακεδονίας” εφαρμόζουμε λάθος τακτική…

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ