Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜήνυμα Μητσοτάκη ελήφθη;

Μήνυμα Μητσοτάκη ελήφθη;

Καλό θα ήταν φίλοι και…γνωστοί να διαβάσουν την συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Και ιδιαίτερα βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Το μήνυμα που τους έστειλε εν όψει μιας δύσκολης αναμέτρησης ήταν σαφές. Τρέξτε τις επόμενες ημέρες όπως τρέχατε για να εκλεγείτε βουλευτές. Τόσο απλά τόσο καθαρά.

Διότι όπως είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ όσοι δεν τρέξετε μην περιμένετε την επόμενη ημέρα να αξιοποιηθείτε σε κυβερνητική θέση.

Την κρατάω αυτή τη δήλωση Μητσοτάκη και πραγματικά θα την κρίνω την ημέρα που θα ορκίσει κυβέρνηση , εάν κερδίσει όπως δείχνουν τα πράγματα τις εκλογές και μάλιστα αυτοδύναμα.

Διότι τα μάτια μας έχουν δει πολλά και ενδεχομένως αυτές τις ημέρες θα δουν περισσότερα. Για να το λέει αυτό ο Πρόεδρος της ΝΔ ή κάτι ξέρει ή κάτι φοβάται. Μπορεί βέβαια να συμβαίνουν και τα δυο. Καθώς όπως παραδέχτηκε, ξέρει τους…ράφτες της Αθήνας και μαθαίνει ποιοι ράβουν κοστούμια, και μάλιστα υπουργικά. Δεν είναι τυχαίο ότι έπαιξε μπάσκετ ανακοινώνοντας επί της ουσίας ότι κάποιοι από το απερχόμενο σήμερα-αύριο κυβερνητικό σχήμα κάποιοι θα πάνε σπίτι τους και κάποιοι άλλοι θα αλλάξουν υπουργεία.

Η καμπάνα κτύπησε και μάλιστα ηχηρά. Και καλά θα κάνουν οι…σίγουροι να ρωτήσουν αυτούς που έκαναν παζάρια την προηγούμενη φορά για το ποιο Υπουργείο θα πάρουν.

Οσο για το ότι κάτι φοβάται, και αυτό έγινε σαφές. Οτι κάποιοι θα…χαλαρώσουν με αποτέλεσμα να καθίσουν σπίτια τους μέχρι να περιμένουν να ορκιστούν στην επόμενη βουλή.

Αυτό θα σημαίνει και μια χαλαρότητα των ψηφοφόρων που ο κ. Μητσοτάκης δεν την θέλει με τίποτα. Διότι σε συνδυασμό με το φόβο να μπεί και άλλο κόμμα ή κόμματα στη Βουλή, η αυτοδυναμία να μην είναι τόσο ισχυρή όσο φαντάζει και φαίνεται. Αυτός είναι και ένας λόγος που ο κ. Μητσοτάκης πήγε έστω και μια εβδομάδα πιο μπροστά τις εκλογές.

Εγώ θα πρόσθετα και κάποιον ακόμη όχι φόβο αλλά κίνδυνο για τη Νέα Δημοκρατία. Και είναι αυτό του λάθους. Για αυτό και αυτοί που βγαίνουν στα media δεν θα πρέπει να είναι …κινούμενες βόμβες τύπου Κατρούγκαλου, ή Φωτίου, ή Τσακαλώτου. Προσοχή χρειάζεται και ψυχραιμία.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ