Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜαν. Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαγκ μπορεί να συνεχίσει πολλά χρόνια

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαγκ μπορεί να συνεχίσει πολλά χρόνια

Ο πάγκος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι…ηλεκτρικός! Έτσι κι αλλιώς σε αυτό το υψηλό επίπεδο, όχι απλά της Ευρώπης αλλά και ξεχωριστά της Premier League, που είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ηπείρου μας, οι προπονητές μίας τόσο ανταγωνιστικής ομάδας δεν έχουν πολλά περιθώρια, χαμένων ευκαιριών, βαθμών, ούτε αποκλεισμών.

Στη Γιουνάιτεντ οι συνθήκες για τα εκάστοτε αφεντικά του πάγκου είναι ακόμη πιο πιεστικές, μετά την αποχώρηση του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος συνδύασε το όνομά του με κάθε τι σε αυτή την ομάδα. Δικαίως.

Έχουν περάσει αρκετοί από την ημέρα που σταμάτησε ο σκωτσέζος, διόλου τυχαίοι, όπως ο Φαν Χάαλ και ο Ζοσέ Μουρίνιο. Κανείς από τους δύο και φυσικά, ούτε από τους άλλους, η ιστορία επέτρεψε να θεωρηθεί σούπερ πετυχημένος. Τουναντίον!

Τουναντίον!Το έργο του τωρινού μάνατζερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τεν Χαγκ, ξεκίνησε με ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα – εμπόδιο, εκτός των δεδομένων, που είναι η απουσία από την κορυφή του πρωταθλήματος και της Ευρώπης.

Θυμίζουμε πως η τελευταία χρονιά που οι “κόκκινοι” πανηρύσαν ως πρωταθλητές ήταν το 2013, ενώ κατέκτησαν το Champions League το 2008 επικρατώντας της Τσέλσι στα πέναλτι στον τελικό της Μόσχας. Πήραν πάντως ευρωπαϊκό τίτλο και το 2017, με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο, νικώντας 2-0 τον Άγιαξ στον τελικό.

Το εμπόδιο λοιπόν για τον ολλανδό τωρινό προπονητή της ομάδας ήταν ο Ρονάλντο. Η διαχείριση του πορτογάλου, όπως και η απόφαση που έπρεπε να λάβει σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα.

Τον απομάκρυνε, όπως εξ αρχής είχε αποκαλύηψει στη διοίκηση ότι ήθελε να κάνει και το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας έγινε πιο ανταγωνιστικό.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών αποκαλύπτουν ότι ο Έρικ τεν Χαγκ ετοιμάζεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο και να επεκτείνει τη συνεργασία του με τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mirror, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί με την εξαγορά του συλλόγου, το πλάνο είναι ο ολλανδός τεχνικός να παραμείνει στο Ολντ Τράφορντ για πολλά χρόνια.

Η βαθμολογική θέση της Γιουνάϊτεντ και – πολύ περισσότερο- η εικόνα της, επιβραβεύουν τις επιλογές του νέου της αφεντικού στον πάγκο, δίνοντάς του σημαντικό προβάδισμα να συνεχίσει για καιρό. Βέβαια σε αυτή την ομάδα, ο κόσμος της οποίας θέλει να τη βλέπει πάντοτε πρωταγωνίστρια, πολλά εξαρτώνται από τα αποτελέσματα.

Για την ώρα είναι ο άνθρωπος που πλησιάζει αρκετά το παιχνίδι της ομάδας, στην αγωνιστική κυριαρχική λογική του παρελθόντος, ταυτόχρονα με τα αποτελέσματα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ