Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΛ. Φουρλάς: Χωρίς τέλος η πειρατεία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Λ. Φουρλάς: Χωρίς τέλος η πειρατεία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία συνεχίζει την πειρατεία και τους τραμπουκισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να έχει καμία επίπτωση, κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Η καταγγελία έγινε με αφορμή τη νέα χθεσινή πρόκληση της Άγκυρας κατά την οποία τουρκική ακταιωρός προσέγγισε κυπριακό αλιευτικό σκάφος ενώ βρισκόταν περίπου 20 ναυτικά μίλια από τον κατεχόμενο Απόστολο Ανδρέα, σε διεθνή ύδατα και του απαγόρευσε να συνεχίσει τον πλου του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανέφερε ο κ. Φουρλάς «οκτώ μέλη της τουρκικής ακτοφυλακής ανέβηκαν στο σκάφος και οδήγησαν τον ιδιοκτήτη και τα πέντε μέλη του αλιευτικού στην πλώρη όπου τους τέθηκε αριθμός ερωτήσεων, όπως γιατί βρίσκονται εκεί, γιατί η τράτα φέρει ελληνική σημαία και γιατί υπάρχουν σε αυτήν τόσες πολλές κεραίες». 

Στη συνέχεια, το αλιευτικό συνόδευσαν δυο τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής ανοικτά της Δερύνειας, ενώ στην πορεία διαπιστώθηκε ότι η παρέμβαση των τούρκων προκάλεσε ζημιές ύψους 40,000 ευρώ σε τρία από τα εννέα συστήματα του σκάφους.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αλιευτικά σκάφη παρενοχλούνται στη συγκεκριμένη περιοχή, βρισκόμενα σε διεθνή ύδατα και πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στην πειρατεία και τους τραμπουκισμούς της Τουρκίας και αυτό θα γίνει μόνο όταν υπάρξουν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα αντίδρασης» ανέφερε ο κ. Φουρλάς στην καταγγελία του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ