Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΛουκασένκο: Μου ζητήθηκε να συνάψω σύμφωνο μη επίθεσης με την Ουκρανία

Λουκασένκο: Μου ζητήθηκε να συνάψω σύμφωνο μη επίθεσης με την Ουκρανία

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ότι του ζητήθηκε να συνάψει σύμφωνο μη επίθεσης με την Ουκρανία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, επικαλούμενο δηλώσεις του ηγέτη της Λευκορωσίας, οι οποίες αφήνουν να εννοηθεί ότι θεωρεί το Κίεβο πιθανή απειλή.

Ο στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε την, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόταση που του έγινε σε σύνοδο της λευκορωσικής κυβέρνησης και αξιωματούχων των δυνάμεων επιβολής της τάξης, κατά την οποία κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία -χωρίς να παραθέσει στοιχεία- ότι επιτρέπει να χρησιμοποιείται το έδαφός της από τη Δύση για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό μαχητών που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Λευκορωσία.

“Μας ζητούν να μην πάμε σε πόλεμο με την Ουκρανία σε καμία περίπτωση, να μην μετακινήσουμε τα στρατεύματά μας εκεί. Μας προτείνουν να συνάψουμε σύμφωνο μη επίθεσης”, σημείωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλείται το Belta.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές από τα σχόλιά του αν η ίδια η Ουκρανία ή η Δύση έκανε την πρόταση αυτή που ο Λευκορώσος ηγέτης υποστηρίζει ότι είχε.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ