Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΛεβαντόφσκι: Σκόραρε πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Λεβαντόφσκι: Σκόραρε πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, ποτέ και για κανέναν! Ούτε καν για τους πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές, όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο εκ των κορυφαίων σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με το σημερινό (26/11) γκολ που πέτυχε κόντρα στη Σαουηδική Αραβία, στη νίκη 2-0 της χώρας του, βρήκε τα αντίπαλα δίχτυα για πρώτη φορά σε αγώνα της κορυφαίας διοργάνωσης του ποδοσφαίρου.

Στον πανηγυρισμό του, όπου έδειξε δακρυσμένος από συγκίνηση, φάνηκε η σημασία που έχει για τον ίδιο ότι κατάφερε κάτι τέτοιο, καθώς δεν ήθελε να σκέπτεται ότι υπήρχε περίπτωση στον απολογισμό της μεγάλη καριέρας του να μην υπήρχε και αυτό το στατιστικό. Επομένως η συγκίνηση έχει να κάνει περισσότερο με αυτό που απέφυγε και όχι τόσο πολύ με εκείνο που κατάφερε.

Ασφαλώς εάν ο “Λέβα” δεν θα είχε να επιδείξει στην καριέρα του γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα μπρούσε κανείς να υποστηρίξει ό,τιδηποτε μειωτικό για την αξία του. Θα ήταν παρ’ όλα αυτά μία κηλίδα ανεπιθύμητη.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ονειρεύονται περισσότερο από κάθε τι άλλο, να χριστούν σκόρερ σε Μουντιάλ, ακόμη κι αν περνούν απαρατήρητοι σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και σε κάθε άλλη διοργάνωση, ή τουρνουά.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση εκείνη του “Τότο” Σκιλάτσι, ο οποίος στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990 εμφανίστηκε από το πουθενά και έκλεψε την παράσταση με τα 6 γκολ που πέτυχε για λογαριασμό της “σκουάντρα ατζούρα”, την οποία βοήθησε να φτάσει έως τον ημιτελικό, ενώ ο ίδιος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, ένα χρόνο μετά τη μεταγραφή του από τη Μεσίνα της δεύτερης κατηγορίας στη Γιουβέντους.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ