Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚρ. Λαγκάρντ: Θα διατηρήσουμε τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ αμετάβλητα

Κρ. Λαγκάρντ: Θα διατηρήσουμε τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ αμετάβλητα

Την πρόθεσή της ότι θα συνεχίσει με υψηλό ρυθμό τις αγορές ομολόγων στο τρέχον τρίμηνο, στο πλαίσιο του προγράμματός της για την αντιμετώπιση της πανδημίας (PEPP), έστειλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ειδικότερα, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων το πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω πανδημίας (pandemic emergency purchase programme – PEPP), το συνολικό ποσό του οποίου ανέρχεται σε 1,850 δισ. ευρώ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022 και, σε κάθε περίπτωση, μέχρις ότου το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι η κρίση του κορονοϊού έχει λήξει.

«Θα διατηρήσουμε τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ αμετάβλητα. Αναμένουμε ότι θα παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα μέχρι να δούμε το outlook του πληθωρισμού να συγκλίνει δυναμικά σε ένα επίπεδο κοντά αλλά κάτω από το 2% και η σύγκλιση αυτή να αντανακλάται συστηματικά στην υποκείμενη πληθωριστική δυναμική» επισήμανε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

Τέλος η κα Λαγκάρντ εξήρε για μία ακόμη φορά το ρόλο του πακέτου βοήθειας Next Generation υπογραμμίζοντας ότι είναι «επείγον να τεθεί σε λειτουργία χωρίς καθυστέρηση».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ