Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΕΠΙΣΤΗΜΗ"Κλινικές μελέτες για τον καρκίνο: Αυτός ο Άγνωστος"

“Κλινικές μελέτες για τον καρκίνο: Αυτός ο Άγνωστος”

H ανάδειξη της πολύτιμης αξίας των κλινικών μελετών για τους ασθενείς στην εξέλιξη και την πρόοδο των θεραπειών του καρκίνου είναι ο στόχος της διαδικτυακής ημερίδας που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Η εκδήλωση με θέμα «Κλινικές μελέτες για τον καρκίνο: Αυτός ο Άγνωστος» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12  Μαρτίου 2021,από τις 3:30μμ έως τις 6μμ και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook (facebook.com/almazois). Η ημερίδα είναι υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού.

Σκοπός είναι να δοθεί έμφαση στην ενδυνάμωση της γνώσης των ίδιων των ασθενών για την έννοια και την ουσία των κλινικών μελετών και να αποτραπεί η παραπληροφόρηση και η πρόκληση ανησυχίας και  φόβου. Σε κάποιες περιπτώσεις τα αρνητικά αυτά συναισθήματα οδηγούν στην αποφυγή ή ακόμα και άρνηση συμμετοχής των ασθενών σε κάποια ενδεχόμενη κλινική μελέτη, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη πιο επωφελών τρόπων αντιμετώπισης και θεραπειών της ασθένειας. Στην κατεύθυνση  αυτή κρίνεται απαραίτητη η συζήτηση για την αξία των κλινικών δοκιμών στη θεραπεία του καρκίνου.

Με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων αλλά και ασθενών αναμένεται να γίνει μια  σφαιρική προσέγγιση του ζητήματος των κλινικών μελετών για τον καρκίνο. Επίσης οι γιατροί θα κάνουν αναφορά στα νεότερα δεδομένα γύρω από τις κλινικές μελέτες και τον τρόπο που η πανδημία COVID-19 άλλαξε το τοπίο, να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε ασθενής σχετικά με τις κλινικές μελέτες και για θέματα ηθικής που ενδέχεται να προκύπτουν. Ειδική αναφορά θα υπάρξει σχετικά με κλινικές μελέτες που αφορούν στον καρκίνο του μαστού. Λόγο θα έχουν και οι ασθενείς, παρουσιάζοντας τη δική τους προσωπική εμπειρία και οπτική από τη συμμετοχή τους σε κλινική μελέτη.

Η ημερίδα, που γίνεται με την υποστήριξη της Pfizer Hellas, απευθύνεται σε κάθε ασθενή με εμπειρία καρκίνου, φροντιστές, υγειονομικό προσωπικό καθώς και σε οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν στον καρκίνο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ:https://www.almazois.gr/2021/03/web-imerida-klinikes-meletes/.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ