Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Κικίλιας: Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για όλα τα εμβόλια και τις ηλικίες...

Κικίλιας: Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για όλα τα εμβόλια και τις ηλικίες 18-24 και 25-29.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 18-29, οι οποίες θα «σπάσουν» σε δύο ομάδες, 18-24 και 25-29 ετών.

Έως σήμερα στη χώρας μας, οι πλήρως εμβολιασμένοι φτάνουν το ποσοστό 20.39%. Την ίδια ώρα στη Λευκάδα, στη Θάσο, στην Πάρο, στη Μυκόνου και τη Σαλαμίνα, η πληρότητα των ραντεβού για εμβολιασμούς άγγιξε το 100%.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην προγραμματισμένη συνέντευξης Τύπου της Τετάρτης, με θέμα την πορεία του προγράμματος Ελευθερία, από το υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικότερα ο  υπουργός αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία», λέγοντας πως το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στα νησιά αυξήθηκε από το 22% στο 40%, αρκετά πάνω από το ποσοστό των εμβολιασμένων στην ηπειρωτική χώρα.
«Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι 1.782, δηλαδή για δεύτερη εβδομάδα  είναι κάτω από τα 2000 κρούσματα. Η διάμεση ηλικία υποχώρησε στα 36 έτη, ενώ συνεχίζεται η αύξηση στις νεαρότερες ηλικίες. Τα ενεργά κρούσματα είναι 14.371. Όλες οι περιοχές παρουσιάζουν σταθεροποίηση έως μείωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με την πανδημία» είπε ο υπουργός.

Οι εμβολιασμοί

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς ο υπουργός είπε έως το απόγευμα έχουν γίνει 61.362 εμβολιασμοί και αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν τους  102.000, σύμφωνα με τα ραντεβού που έχουν κλειστεί.

Από την αρχή έχουν γίνει 5.751.115 εμβολιασμοί:

-Οι 3.728.695 είναι με μία δόση, ποσοστό 35,51%

οι 2.137.768 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό 20,39%.

«Η επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πριν την έναρξη της επιχείρησης, το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών στα νησιά μας ήταν στο 22% και πλέον έχουν φτάσει στο 40%, πάνω από το ποσοστό της χώρας» είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Θα ήθελα να αναφέρω επίσης ότι η πληρότητα των ραντεβού σε Λευκάδα, Θάσο, Πάρο, Μύκονο και Σαλαμίνα αγγίζει το 100%».

Σε ερώτηση για το πότε θα «ανοίξουν» τα ραντεβού και με Pfizer και Moderna για τους πολίτες ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα: « Το άνοιγμα θα «σπάσει» στα δύο, δηλαδή στους 25-29 και στους 18-24 ετών».

Σε σχετική ερώτηση για τα 275 περιστατικά  μυοκαρδίτιδας που εντοπίστηκαν  σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς στο Ισραήλ και σχετίζονται με τα εμβόλια της Pfizer, τον τελευταίο χρόνο, ο υπουργός Υγείας είπε:
«Δεν επηρεάζεται το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα. Έχουμε δει τις μελέτες, όπως και πολλές άλλες διεθνείς εκθέσεις. Το Ισραήλ έδωσε έγκριση για εμβολιασμούς σε παιδιά 12-15, ενώ εμβολιάζονται από τα 16 και πάνω με αυτό το εμβόλιο. Μέχρι σήμερα, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα μπόρεσε να παράξει εγκεκριμένα και πιστοποιημένα εμβόλια και κυρίως ελεγμένα» είπε και απηύθυνε για ακόμα μια φορά έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ