Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Κικίλιας: Να γίνει κανονικά η δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca

Κικίλιας: Να γίνει κανονικά η δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca

Μήνυμα υπέρ της συνέχισης των εμβολιασμών έναντι της Covid 19 και με τη δεύτερη δόση του σκευάσματος της AstraZeneca έστειλε σήμερα,Τρίτη, από το Λουξεμβούργο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μια μέρα μετά και την σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για παύση χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου στους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 ετών.

Αναλυτικά, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο με θέμα τις εξελίξεις που υπάρχουν στην πανδημία, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Βρισκόμαστε σήμερα στο Λουξεμβούργο μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους Υπουργούς Υγείας, διά ζώσης μετά από πάνω από 15 μήνες, για να συζητήσουμε τα σημαντικά θέματα της πανδημίας, με πρώτο απ’ όλα το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο άλλωστε είναι και πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού”.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το εμβόλιο της AstraZeneca και τη νεότερη σύσταση για άνω των 60 ετών που έκανε χθες η αρμόδια Επιτροπή κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένη συνέντευξης Τύπου από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας εξήγησε : “Η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών είναι μια Επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες που κάνει τη δουλειά της με αφοσίωση, με καθήκον και με τα επιστημονικά δεδομένα.

Γνωρίζετε ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και έχουν προστατευθεί από τη νόσο και αυτοί και οι οικογένειές τους. Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες, όπως και εμείς, συστήνουν τώρα και η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να γίνει κανονικά, μιας και έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με επιστημονικό τρόπο. Το πρόγραμμα εμβολιασμού κυλάει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και σύντομα, μέσα στο καλοκαίρι, θα έχουμε χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας που χρειαζόμαστε και θέλουμε για να επιστρέψουμε σιγά-σιγά σε μια κανονικότητα, την  οποία αξίζουν να έχουν όλοι οι Έλληνες και όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες”.