Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑ«Κιβωτός του Κόσμου»-Αντώνιος και πρεσβυτέρα: «Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί-...

«Κιβωτός του Κόσμου»-Αντώνιος και πρεσβυτέρα: «Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί- Έχουμε κάνει χίλια καλά»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά ακόμα και σε βρέφη στην «Κιβωτό του Κόσμου» ενώ στο στόχαστρο της Οικονομικής Αστυνομίας μεταξύ άλλων έχει μπει και η διαδρομή των χρημάτων που έμπαιναν στα ταμεία της Κιβωτού του Κόσμου.

 «Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;» δηλώνει ο πατέρας Αντώνιος στο Star ενώ από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα αναφέρει: «Για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα έχουμε κάνει χίλια καλά».

Δηλώσεις πάντως έκαναν και οι συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου. «Δεν είναι αλήθεια οι καταγγελίες. Πίσω από αυτές υπάρχουν θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα»,σχολιάζουν χαρακτηριστικά. 

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται  οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού» έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα. 
Εν τω μεταξύ τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας  έδειξαν πως πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, ή αλλιώς  «Μαμα-πρες», όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά τα παιδιά συγκόπτοντας τον τίτλο «πρεσβυτέρα», να κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο 50% να είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου. Μάλιστα οι δύο γυναίκες ήταν και οι μόνες που μπορούσαν να σηκώνουν χρήματα από τους λογαριασμού της Κιβωτού. 

Την ίδια ώρα οι έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία συνεχίζονται, καθώς ερευνάται και η διαδρομή που ακολούθησαν τα χρηματικά ποσά που λάμβανε η Κιβωτός του Κόσμου από χορηγίες και δωρεές. Μάλιστα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αναμένεται να ερευνήσει τόσο τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου όσο και της πρεσβυτέρας. 

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ