Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗ"Κατάχρηση εξουσίας" η προσπάθεια του Τραμπ να ανατρέψει το αποτέλεσμα στην Τζόρτζια

“Κατάχρηση εξουσίας” η προσπάθεια του Τραμπ να ανατρέψει το αποτέλεσμα στην Τζόρτζια

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, η Δημοκρατική Κάμαλα Χάρις, χαρακτήρισε την προσπάθεια του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στην Τζόρτζια «ξεδιάντροπη κατάχρηση εξουσίας».
Συνεχίζοντας την προσπάθειά του να ακυρώσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, στις οποίες ηττήθηκε από τον Τζο Μπάιντεν, ο Τραμπ, σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που διήρκεσε μία ώρα προχθές Σάββατο, άσκησε πίεση σε αξιωματούχους σε αυτή την πολιτεία του νότου να «βρουν» τις σχεδόν 12.000 ψήφους που χρειάζονται για να ανατραπεί η ήττα του, σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα που αναρτήθηκε χθες στον ιστότοπο της εφημερίδας The Washington Post.
Ο τρόπος που ενεργεί ο Τραμπ δείχνει πως έχει καταληφθεί από «απελπισία», έκρινε η Χάρις, που εκφράστηκε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Σαβάνα ενόψει της αναμέτρησης στην οποία κρίνονται οι δύο έδρες της Τζόρτζιας στη Γερουσία αύριο Τρίτη.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζιας, ο Μπραντ Ράφενσπεργκερ — Ρεπουμπλικάνος — απέρριψε τους ισχυρισμούς του Τραμπ στη συνδιάλεξη, επισημαίνοντας πως βασίζονται σε θεωρίες συνωμοσίας που έχουν καταρριφθεί.
«Δεν έχει ιδέα!» επέμεινε ο πρόεδρος μέσω Twitter χθες αναφερόμενος στον Ράφενσπεργκερ, στον οποίο ανέφερε ότι τηλεφώνησε για να του θέσει το ζήτημα της «νοθείας» στην Τζόρτζια.
Οι αυριανές επαναληπτικές εκλογές στην πολιτεία θα καθορίσουν την ισορροπία ισχύος στη Γερουσία. Τόσο ο Τραμπ, όσο και ο Μπάιντεν θα εμφανιστούν σε προεκλογικές εκδηλώσεις στην πολιτεία σήμερα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ