Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚαραχάλιου: Δεύτερη στην Ευρώπη για την Πορτογαλία...

Καραχάλιου: Δεύτερη στην Ευρώπη για την Πορτογαλία…

Κι όμως! Η Ελλάδα διακρίνεται παντού στον αθλητισμό ακόμη κι αν δεν φαίνεται! Τι εννούμε; Μα την απίθανη αθλήτρια της ιστιοπλοίας Βασιλεία Καραχάλιου, που ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κλάση ILCA6, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Λεπτομέρεια: Η ελληνίδα αθλήτρια έγινε δευτεραθλήτρια Ευρώπης για λογαρισμό της Πορτογαλίας!

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει ανακοινώσει πριν λίγους μήνες την πρόθεσή της να αγωνίζεται με την Πορτογαλία, όπου μένει και προπονείται, και όχι με την Ελλάδα.

Μετά τη γνωστή κόντρα με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας του αθλήματος και με την Πολιτεία, κατεβαίνει πλέον στους αγώνες με την πορτογαλική σημαία, όμως δεν έχει προς το παρόν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το εθνόσημο άλλης χώρας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δικαίωσε την 26χρονη Καραχάλιου τον περασμένο Οκτώβριο, αγνοώντας το διάβημα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πρόκειται στα αλήθεια για ακόμη μία ιστορία που σε κάνει να απορείς, την ώρα που η χώρα μας έχει ανάγκη από επιτυχίες και μάλιστα σε ένα άθλημα όπου παραδοσιακά διακρίνεται στις μεγαλύτερες διοργανώσεις και φυσικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η απόφαση της Βασιλείας Καραχάλιου να μην αγωνιστεί ξανά με την εθνική ομάδα είχε αφετηρία την άρνησή της το 2017 να υπογράψει δήλωση ότι δεν πρόκειται να προσφύγει για οποιοδήποτε θέμα κατά της Ομοσπονδίας σε αθλητικά ή πολιτικά δικαστήρια. Η ΕΙΟ την κάλεσε σε απολογία και έκτοτε οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στα άκρα.

Το μόνο βέβαιο πάντως είναι πως η χώρας μας θα στερηθεί στο μέλλον τα μετάλλιά της…

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ