Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Κανονικά οι εμβολιασμοί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα- εκτός την Κυριακή του Πάσχα.

Κανονικά οι εμβολιασμοί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα- εκτός την Κυριακή του Πάσχα.

Επιταχύνονται οι ρυθμοί για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της χώρας μας. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται κανονικά από τη Μ. Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο εκτός από την Κυριακή του Πάσχα και θα ξεκινήσουν και πάλι από τη Δεύτερα του Πάσχα.

Υπενθυμίζουμε  ότι από τη Μ.Τρίτη, ανοίγουν τα ραντεβού στις ηλικίες 30-39 με το εμβόλιο της ΑstraΖeneca και από τη Μεγάλη Τετάρτη, θα μπορούν όσοι επιθυμούν να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν. Σύντομα θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες από 40 – 44 και 45 – 49 ετών.

Πως θα λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα

-Tα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν με το εμβόλιο της Astrazeneca θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλη τη χώρα.

-Τα Mega εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας θα λειτουργήσουν με τη μισή τους δυναμικότητα, δηλαδή αν έχουν 48 εμβολιαστικά κέντρα το καθένα, θα λειτουργήσουν τα 24.
Θα υπάρξουν ενημερώσεις τόσο με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όσο και με μηνύματα σε όσους αναβληθεί το ραντεβού τους για το πότε θα οριστεί.
-Τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν μέσα σε νοσοκομεία, δεν θα λειτουργήσουν το συγκεκριμένο τετραήμερο.

 «Όσοι κλείνουν ραντεβού θα εμβολιάζονται άμεσα», ανέφερε  ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι η ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, θα εμβολιάζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς υπήρχαν ελεύθερα ραντεβού για το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Στο εύλογο  ερώτημα γιατί προηγήθηκε η ηλικιακή ομάδα των 30-39 ετών και δεν άνοιξε ενιαία η κατηγορία 30-49 ετών, κυβερνητικές πηγές εξηγούν ότι οι νεότεροι απέχουν χρονικά περισσότερο από την εμβολιαστική θωράκιση, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Με την τροποποίηση αυτή τους δίνεται πλέον ένα κίνητρο να εμβολιαστούν νωρίτερα με κενά ραντεβού που υπάρχουν διαθέσιμα.

«Μετά την ηλικιακή αυτή ομάδα θα ακολουθήσουν σύντομα και οι κατηγορίες 40-44 ετών  (800.000 άτομα) και 45-49 ετών (810.000 άτομα)», εξήγησε χθες ο γενικός γραμματέας, κ. Θεμιστοκλέους.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ