Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Καλά νέα για τον Τουρισμό στα Ιόνια νησιά: Προχωρά γρήγορα ο εμβολιασμός

Καλά νέα για τον Τουρισμό στα Ιόνια νησιά: Προχωρά γρήγορα ο εμβολιασμός

Καλά είναι τα νέα για την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού των Ιονίων νήσων και κατ’ επέκταση και για τον Τουρισμό τους, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Κωνσταντίνο Ζορμπά.

Σε δηλώσεις του στο imerazante.gr  για την επιδημιολογική εικόνα και την πορεία των εμβολιασμών στα Επτάνησα, ο κ. Ζορμπάς υποστήριξε ότι εξομαλύνθηκαν τα αρχικά προβλήματα.

Αναλυτικά η Ζάκυνθος έχει καταστεί ένας ασφαλής προορισμός, η Κεφαλονιά και η Λευκάδα το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν μία καλύτερη εικόνα, ενώ στην Κέρκυρα έχει επιβαρυνθεί η κατάσταση.

Σχετικά με τις δομές Υγείας ο κ. Ζορμπάς  σημείωσε ότι: «είναι εξοπλισμένες και το βασικό είναι να υπάρχει ασφάλεια για τον κόσμο που θέλει να κάνει διακοπές».

Συγκεκριμένα, για τον εμβολιασμό ο αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για  ικανοποιητικό ρυθμό των εμβολιασμών, τονίζοντας ότι στη Ζάκυνθο έχει ήδη εμβολιαστεί το 38% του πληθυσμού.

Από την πλατφόρμα «embolio.gov.gr» προκύπτει ότι ως χθες έχουν γίνει:

Στη Ζάκυνθο 19.791 εμβολιασμοί (14.132 αφορούν την α΄ δόση και 7.798 τη β’ δόση).

Στην Κεφαλονιά έχουν γίνει συνολικά σε 21.358 εμβολιασμούς, (38% του πληθυσμού και με τις δυο δόσεις).

Στη Λευκάδα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 14.775 εμβολιασμούς

Στην Ιθάκη έγιναν 3.584 εμβολιασμούς

Στην Κέρκυρα έχουν γίνει συνολικά 52.154 εμβολιασμούς.

Από τις 31 Μαΐου ανοίγει στην Κέρκυρα το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο με Johnson& Johnson και χάρη στο μονοδοσικό εμβόλιο αναμένεται  να εξασφαλιστεί πιο γρήγορα το τείχος ανοσίας.

Ομαλά κυλά η διαδικασία του εμβολιασμού με 200-250 εμβολιασμοί καθημερινά στο Κέντρο Υγείας Ζακύνθου, σύμφωνα με την κ. Έφη Δαμουλάκη, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Ζακύνθου σημείωσε ότι καθημερινά στο πρ. ΙΚΑ εμβολιάζονται 200-250 άτομα. 

Από τα μέσα Ιουνίου θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στον τουρισμό

Καλύτερες προοπτικές θα υπάρξουν όσο εξελίσσεται ο εμβολιασμός για την προσέλκυση του τουρισμού, σύμφωνα με  τον αντιπεριφερειάρχη, από τα μέσα Ιουνίου και πως τότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Σημειώνεται ότι έχουν αρχίσει 12 πτήσεις στην Κέρκυρα μέχρι 31 Μαΐου.  «Όλα τα νησιά βασίζονται στη Βρετανική αγορά και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Τα μηνύματα που έχουμε είναι ευοίωνα και περιμένουμε ότι θα έχουμε μία χρονιά καλύτερη από την περσινή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζομρπάς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κρίθηκε πιθανή η συμπερίληψη ελληνικών νησιών στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας, για τα νησιά Ρόδος, Κρήτη, Ζάκυνθος και Κως, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Daily Telegraph και της ΕΡΤ.

Σε δηλώσεις του ο Βρετανός υπουργός μεταφορών Ρόμπερτς Κουρτς σημείωσε ότι θα ακολουθεί μια  προσέγγιση διαφοροποίησης των νησιών από την ηπειρωτική χώρα  και αναμένονται νέες ανακοινώσεις για τον πράσινο κατάλογο χωρίς καραντίνα στις αρχές του στις 7 Ιουνίου. Πιθανότατα να ενταχθούν τα νησιά στα οποία έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού από τις ελληνικές αρχές, αλλά και η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κρήτη που ήδη περιλαμβάνονται στη λίστα ασφαλών ταξιδιωτικών προορισμών του Foreign Office.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ