Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚίνα: Ετήσια αύξηση 65,8% το εξωτερικό εμπόριο της επαρχίας Χενάν

Κίνα: Ετήσια αύξηση 65,8% το εξωτερικό εμπόριο της επαρχίας Χενάν

Η επαρχία Χενάν που βρίσκεται στην Κεντρική Κίνα κατέγραψε μεγάλη αύξηση του εξωτερικού εμπορίου της, το πρώτο πεντάμηνο του 2021, σύμφωνα με τα τοπικά τελωνεία.

Η συνολική αξία των εισαγωγών και των εξαγωγών έφτασε στα 308,65 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 48,24 δισεκατομμύρια δολάρια) την ίδια περίοδο, με ετήσια αύξηση 65,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων στην πρωτεύουσα Τσεντσόου.

Η αξία των εισαγωγών και των εξαγωγών αυξήθηκε κατά 76,1% από την αντίστοιχη περίοδο του 2019, πριν από την πανδημία COVID-19, ενώ τα διαθέσιμα τελωνειακά στοιχεία κατέγραψαν την αύξηση-ρεκόρ, για τη φετινή περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις εξακολούθησαν να έχουν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην ανάπτυξη του εμπορίου της αναφερόμενης επαρχίας, ενώ οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) βρίσκονται μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών συνεργατών της αναφερόμενης κινεζικής επαρχίας.

Το εξωτερικό εμπόριο της αναφερόμενης κινεζικής επαρχίας με τις χώρες-μέλη της Περιφερειακής Συνολικής Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης (RCEP) έφτασε στα 86,24 δισεκατομμύρια γουάν, αυξημένο κατά 52,3%.

Το εξωτερικό εμπόριο της επαρχίας Χενάν, με τις χώρες της Πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος καταγράφηκε στα 69,56 δισεκατομμύρια γουάν, αυξημένο κατά 33,7%.

Μόνο για το μήνα Μάιο, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές έφτασαν στα 55 δισεκατομμύρια γουάν, με ετήσια αύξηση 41%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ