Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚίνα: Αύξηση κατέγραψε το εμπόριο της επαρχίας Ανχουέι

Κίνα: Αύξηση κατέγραψε το εμπόριο της επαρχίας Ανχουέι

Η επαρχία Ανχουέι που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας, είδε το εμπόριο της με τις χώρες της παγκόσμιας εμπορικής και οικονομικής πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, αλλά και άλλες χώρες-μέλη της Συμφωνίας Περιφερειακής Συνολικής Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης (RCEP) να καταγράφει αντίστοιχα ετήσια αύξηση κατά 43,1% και 18,9% στο πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

Στο πρώτο τρίμηνο, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές της Ανχουέι έφτασαν στα 146,46 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια) με ετήσια αύξηση 36,7%.

Για το μήνα Μάρτιο, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές προϊόντων προς και από την Ανχουέι καταγράφηκαν στα 56,08 δισεκατομμύρια γουάν, σημειώνοντας το μεγαλύτερο όγκο στην καταγραφή εμπορικών δραστηριοτήτων της αναφερόμενης επαρχίας.

Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών της Ανχουέι με τις χώρες της πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος έφτασε στα 36,75 δισεκατομμύρια γουάν στο πρώτο τρίμηνο, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 25,1% του συνολικού όγκου των εισαγωγών και των εξαγωγών της αναφερόμενης κινεζικής επαρχίας.

Οι εισαγωγές και οι εξαγωγές προϊόντων από και προς άλλες χώρες-μέλη της RCEP καταγράφηκε στα 39,57 δισεκατομμύρια γουάν κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Ο κύριος όγκος των εξαγωγών της Ανχουέι προς τις χώρες της RCEP ήταν μηχανολογικά και ηλεκτρικά προϊόντα, τα οποία αντιστοιχούσαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του συνολικού όγκου των εξαγωγών της αναφερόμενης κινεζικής επαρχίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ