Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚάντο όπως ο Μπάιντεν

Κάντο όπως ο Μπάιντεν

Πριν βγουν τα αποτελέσματα, των ενδιάμεσων εκλογών, όλοι περίμεναν να περάσει το κόκκινο ποτάμι, που στο διάβα του, θα συμπαρέσυρε τα πάντα και κυρίως τους Δημοκρατικούς και τον Τζο Μπάιντεν.

Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της πάνω στους Αμερικανούς, ήταν ο μεγαλύτερος εφιάλτης και είχε προκαλέσει απανωτά σοκ σε μια κοινωνία που είχε μάθει αλλιώς.

Αυτός ήταν ο εμφανής πόλεμος. Από την άλλη υπήρχε ένας ιδεολογικός πόλεμος σε ότι αφορούσε το πως πρέπει να είναι η χώρα και σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κατευθυνθεί. Χαρακτηριστικότερο όλων ήταν η μάχη για την υπόθεση των αμβλώσεων.

Τώρα θα μου πείτε γιατί τα γράφω αυτά, τόσες εβδομάδες μετά τις εκλογές. Ο λόγος είναι απλός και προφανής. Ο Τζό Μπάιντεν κέρδισε αυτή τη μάχη της κάλπης για δυο λόγους. Διότι έδειξε ότι η οικονομία του άντεξε και ότι τα μέτρα στήριξης που πήρε ήταν υπέρ των πολλών. Η πραγματικότητα όσο δύσκολη και να ήταν και να είναι ακόμη στις ΗΠΑ, έδειξε ότι όταν έχεις επιχειρήματα και έχεις κάνει πράγματα, μπορείς να πείσεις τους ψηφοφόρους.

Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι η επιλογή να δοθεί ταυτόχρονα και μια μάχη αξιών τελικά έφερε και την ανατροπή.

Υπήρχε όμως και ένας άλλος τρίτος και βασικότερος λόγος. Η…επιστροφή του Τράμπ. Κάτι τέτοιο έκανε πολλούς στις ΗΠΑ και στον κόσμο να ξανασκεφθούν τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο.

Ας έρθουμε στα δικά μας και στην ένταξη των όσων συμβαίνουν στο δικό μας μικρόκοσμο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διαχειρίστηκε τρεις μεγάλες κρίσεις. Την Τουρκία και τις προκλήσεις της, την πανδημία και την οικονομική – ενεργειακή κρίση. Σε γενικές γραμμές πέτυχε η πλειοψηφία των πολιτών να λέει ευτυχώς που ήταν ο Μητσοτάκης, γιατί εάν ήταν ο Τσίπρας θα είχαμε…καταστραφεί. Θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα; Ασφαλώς ναι.

Θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα; Και πάλι θα λέγαμε ναι. Αλλά αυτό που στην ουσία τον έσωζε και τον σώζει είναι ότι απέναντί του είχε και έχει τον Αλέξη Τσίπρα, που ακόμη και σήμερα τάζει στους πάντες τα πάντα πιστεύοντας ότι έτσι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη. Οποιος διαβάζει τις δημοσκοπήσεις καταλαβαίνει γιατί ακόμη ο πρωθυπουργός αντέχει. Απλά πρέπει στην στρατηγική του να βάλει περισσότερο …Μπάιντεν από ότι Τράμπ.

Η συνταγή επιτυχίας υπάρχει. Το θέμα είναι εάν την ακολουθήσει. Η θετική ατζέντα είναι το όπλο του. Η σταθερότητα μέσα στις δυσκολίες είναι στα συν του.

Αλλά το υπερόπλο του έχει ονοματεπώνυμο. Και είναι ο Αλέξης Τσίπρας….

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ