Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΙ. Σμυρλής: Η χώρα διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Ι. Σμυρλής: Η χώρα διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

«Τα μέτρα στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης ενίσχυσαν τις εγχώριες υφιστάμενες επιχειρήσεις και απέδειξαν ότι η χώρα διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά στη διατήρηση ενός ευνοϊκού και φιλικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας» τονίζει ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, σε άρθρο του σήμερα στο Βήμα της Κυριακής.

Και προσθέτει: «Η σταθερότητα αυτή, εν μέσω της πανδημίας είναι πολύ θετική δεδομένου του δυσμενούς διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, καθώς και των περιορισμών/δυσχερειών στις μετακινήσεις και μεταφορές. Επιπροσθέτως αποδεικνύεται ξεκάθαρα, ότι η χώρα μας έχει χτίσει μια δυνατή βάση στο πεδίο των ελληνικών εξαγωγών τα τελευταία χρόνια».

Σε αυτή την προσπάθεια, όπως επισημαίνει, ο κ. Σμυρλής οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, είχαν σύμμαχό τους την Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. «Enterprise Greece», το βασικό εργαλείο άσκησης οικονομικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ, η οποία, με βαθιές οργανωτικές τομές, αντέδρασε αμέσως: Επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δράσεων και των εργαλείων της, αντικατέστησε τις παραδοσιακές της δραστηριότητες από ψηφιακές εκθέσεις και διαδικτυακές εκδηλώσεις, στήριξε την εκπαίδευση των επιχειρήσεων με νέα, ψηφιακά εργαλεία, ενώ δρομολόγησε συνεργασίες με κορυφαίες ηλεκτρονικές πλατφόρμες διεθνούς εμπορίου, όπως την eBay.

Ειδικότερα για το 2020 ο ΓΓ ΔΟΣ αναφέρει ότι «η Enterprise Greece κατήρτισε 70 νέες επενδυτικές προτάσεις για ενδιαφερόμενους ξένους επενδυτές, υποστήριξε 47 επενδυτικά σχέδια που αναμένεται να δημιουργήσουν τουλάχιστον 6.000 νέες θέσεις εργασίας και συνέδραμε σε εμβληματικές συμφωνίες όπως η Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας με την Next.e.GO Mobile SE, για την παραγωγή στην Ελλάδα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Volkswagen για την υλοποίηση του Smart and Sustainable Island στην Αστυπάλαια. Επίσης, η Enterprise Greece αξιολόγησε 14 νέα έργα στρατηγικών επενδύσεων, συνολικού προϋπολογισμού 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα δημιουργήσουν 2,057 νέες θέσεις εργασίας, ένα αποτέλεσμα που υπερβαίνει το άθροισμα των στρατηγικών επενδύσεων των ετών 2015-2019».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ