Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΙταλικό σχέδιο για νησιά CoViD-free στα βήματα της Ελλάδας

Ιταλικό σχέδιο για νησιά CoViD-free στα βήματα της Ελλάδας

Με παράδειγμα την Ελλάδα, τώρα και η Ιταλία φαίνεται πως θα ξεκινήσει τον μαζικό εμβολιασμό των κατοίκων των μικρών νησιών της. Σκοπός, η διάσωση της τουριστικής περιόδου. 

Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας Il Messaggero, το οποίο αποκαλύπτει πως οι δήμαρχοι μικρών νησιών ζήτησαν στον Επίτροπο για την Διαχείριση της Υγειονομικής Κρίσης CoViD κ. Figliuolo τα νησιά τους να γίνουν CoViD-free ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ιταλία, Κρίστιαν Μαυρή, η πρωτοβουλία φαίνεται να είναι η κορύφωση αιτημάτων αλλά και αλληλογραφίας πολλών δημάρχων μικρών νησιών της Ιταλίας, οι οποίοι μάλιστα φέρουν σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα Ελληνικά νησιά όπως το Καστελόριζο, ιδιαίτερα γνωστό στους Ιταλούς λόγω της ταινίας “Mediterraneo” (βραβείο Όσκαρ) του Gabriele Salvatores με την Βάνα Μπάρμπα. 

Ο Επίτροπος απάντησε θετικά στο αίτημα αυτό, και ο ίδιος ο Υπουργός Τουρισμού κ. Garavaglia, ο οποίος πριν από μόλις λίγες ημέρες μίλησε στην ΕΡΤ για το θέμα του τουρισμού , εκφράστηκε θετικά με αυτή την στρατηγική.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το εν λόγω σχέδιο εμβολιασμού ενδέχεται να είναι έτοιμο μέχρι τέλη Απριλίου και φαίνεται να θέλει όλους τους κατοίκους των μικρών νησιών να εμβολιαστούν. Φυσικά όλα αυτά, αν κι εφόσον η εθνική εμβολιαστική εκστρατεία δεν υποστεί σημαντικές μετατροπές από τις αποφάσεις που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ