Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΙταλία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που ακρωτηρίαζε σκυλιά για … αισθητικούς λόγους!

Ιταλία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που ακρωτηρίαζε σκυλιά για … αισθητικούς λόγους!

Αίσθηση προκαλεί στους Ιταλούς φιλόζωους το γεγονός της εξάρθρωσης κυκλώματος που είχε στο επίκεντρο αισθητικές παρεμβάσεις και εμπορευματοποίηση σκύλων. 

Όπως σημειώνουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, έρευνα αποκάλυψε πως στις περιοχές της Ancona, Macerata και Cosenza κτηνίατροι και εκτροφείς σκύλων συμμετείχαν και πραγματοποίησαν 52 παράνομους ακρωτηριασμούς αυτιών και ουρές σκύλων διαφόρων τύπων. Πρόκειται κυρίως για σκυλιά όπως pitbull και dogo argentino, και τα περιστατικά φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του 2017 και του 2019. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Κρίστιαν Μαυρή, το κύκλωμα στήθηκε ώστε τα εν λόγω σκυλιά να μπορέσουν να δείχνουν πιο επιθετικά και έτσι να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αγοραστών. Μια σκληρή πρακτική η οποία απαγορεύεται από τον Ευρωπαϊκό (1987) και Ιταλικό νόμο (2010) για την προστασία των κατοικίδιων.

Φαίνεται λοιπόν ορισμένοι ακρωτηριασμοί να δικαιολογήθηκαν με πλαστά κτηνιατρικά πιστοποιητικά και αποδίδονται σε κτηνιάτρους που διαμένουν στο εξωτερικό και που είτε αγνοούν τα περιστατικά είτε δεν υφίστανται.

Η εν λόγω επιχειρησιακή έρευνα ονομάστηκε “Crudelia Demon” όπως ο χαρακτήρας από το γνωστό καρτούν της Ντίσνεϊ και διήρκεσε 2 χρόνια, καταλήγοντας σε 40 ποινικές διώξεις, ανάμεσά τους 29 εκτροφέων σκύλων και 11 κτηνιάτρους.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ