Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Ιταλία: "Αν δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την...

Ιταλία: “Αν δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ανοσία αγέλης”

Ο Ιταλός υπουργός περιφερειακών θεμάτων, Φραντσέσκο Μπότσια, σε δηλώσεις του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις από μέρους φαρμακευτικών εταιριών, στην παράδοση εμβολίων κατά του κορονοϊού.

«Αν δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια θα χρειαστούν κάποιες επιπλέον εβδομάδες ή μήνες για να εξασφαλίσουμε την ανοσία αγέλης. Δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από τις εταιρίες που προμηθεύουν τα εμβόλια» τόνισε ο Ιταλός υπουργός, με ευθεία αναφορά στις καθυστερήσεις που ήδη σημειώθηκαν στις παραδόσεις παρτίδων εμβολίων από την εταιρία Pfizer και σε αυτές που ανακοινώθηκαν από την Astrazeneca.

O Μπότσια πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να καθυστερήσει η χορήγηση της δεύτερης δόσης, σε όσους πολίτες έλαβαν ήδη την πρώτη, αλλά δήλωσε παράλληλα, ότι «το συνολικό πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού πρέπει να αναθεωρηθεί, βάσει των μειωμένων παραδόσεων». «Απαιτούμε τον σεβασμό των συμφωνιών. Αν υπάρχουν προβλήματα στην διαδικασία παραγωγής, πρέπει να μας τα εξηγήσουν. Αλλά αν τα εμβόλια που προορίζονταν για την Ευρωπαϊκή Ένωση καταλήγουν σε άλλες ηπείρους, πρόκειται για κάτι το πολύ σοβαρό», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός περιφερειακών θεμάτων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ