Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΙταλία: Έρευνα ξεκίνησαν οι αρχές για το ναυάγιο μεταναστών στην Καλαβρία

Ιταλία: Έρευνα ξεκίνησαν οι αρχές για το ναυάγιο μεταναστών στην Καλαβρία

Ερωτήματα εγείρονται σήμερα για την καθυστερημένη αντίδραση των αρχών στην παροχή βοήθειας στους μετανάστες που βρίσκονταν σε ξύλινο σκάφος το οποίο ναυάγησε στις νότιες ακτές της Ιταλίας την Κυριακή, με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τους 68.

«Μετανάστες: έρευνα για τη διάσωση», είναι ο τίτλος της ιταλικής εφημερίδας Il Corriere della Sera. «Η εισαγγελία προσπαθεί να κατανοήσει γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο παρέμβασης», προσθέτει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα κενό έξι ωρών τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή, από τη στιγμή που εντοπίστηκε το σκάφος το οποίο μετέφερε 180 με 200 μετανάστες και μέχρι να ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις διάσωσης των ναυαγών.

Το σκάφος βυθίστηκε κοντά στις ακτές εν μέσω καταιγίδας, αφού πιθανόν χτύπησε σε ύφαλο.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές του Κροτόνε, της πόλης της Καλαβρίας όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί των θυμάτων, 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 54 θύματα, εκ των οποίων οι 48 είναι Αφγανοί, τρεις Πακιστανοί, ένας Σύρος, ένας Παλαιστίνιος και ένας Τυνήσιος.

Η εισαγγελία του Κροτόνε έχει ξεκινήσει έρευνα για την επιχείρηση διάσωσης, προκειμένου να καθοριστεί αν διαπράχθηκαν αδικήματα λόγω της καθυστέρησης αντίδρασης. Η αστυνομία της πόλης έχει αναλάβει να καταρτίσει ένα χρονολόγιο των γεγονότων, από τη στιγμή που έλαβαν σήμα το λιμενικό και οι τελωνιακές αρχές.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ