Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΙσραήλ: Ανοίγουν και πάλι τα σύνορα για μικρές ομάδες ξένων τουριστών

Ισραήλ: Ανοίγουν και πάλι τα σύνορα για μικρές ομάδες ξένων τουριστών

Το Ισραήλ άνοιξε και πάλι σήμερα τα σύνορά του στους ξένους τουρίστες έπειτα από μία μείωση των μολύνσεων COVID-19, αλλά είπε πως θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να αρχίσουν να έρχονται επισκέπτες και να αναζωογονήσει την τουριστική βιομηχανία.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση προχώρησε με το σχέδιό της να αρχίσει να επιτρέπει την είσοδο μικρών ομάδων τουριστών από χώρες που χρησιμοποιούν εμβόλια τα οποία έχει εγκρίνει.

Παράλληλα, ξένες αεροπορικές εταιρίες επαναλαμβάνουν τις πτήσεις που είχαν αναστείλει όταν Παλαιστίνιοι μαχητές άρχισαν να εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ αυτό τον μήνα. Μια κατάπαυση του πυρός έχει οδηγήσει τώρα σε μια παύση των εχθροπραξιών, βοηθώντας τη χώρα να μπορέσει να εκπληρώσει τον στόχο της για έναρξη σήμερα του σχεδίου.

Όμως η εγγραφή για το σχέδιο του υπουργείου Τουρισμού ξεκίνησε μόλις την περασμένη εβδομάδα και έτσι ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι αρχικά περιορισμένος.

“Δεν είναι πιθανό οι πρώτες ομάδες να φθάσουν πριν από τις αρχές Ιουνίου”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού.

Σημειώνεται πως ο τουρισμός το 2019 έφθασε στο ύψος ρεκόρ των 4,55 εκατ. επισκεπτών, συμβάλλοντας με 23 δισεκ. σέκελ (7,1 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ) στην οικονομία του Ισραήλ, κυρίως μέσω μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ