Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Ινδία: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην πολιτεία Μαχαράστρα

Ινδία: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην πολιτεία Μαχαράστρα

Οι αρχές στην πολιτεία Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας επέβαλαν σήμερα νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για να αντιμετωπίσουν την αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων COVID-19, με την οικονομική πρωτεύουσα Μουμπάι να καταγράφει 6.123 νέα περιστατικά, την υψηλότερη ημερήσια αύξηση από πέρυσι τον Μάρτιο.

«Βλέπουμε υψηλότερο ποσοστό ανθρώπων θετικών σε COVID σε πολυώροφα συγκροτήματα κατοικιών απ’ ό,τι σε φτωχογειτονιές….για να σταματήσει η εξάπλωση θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες υπηρεσίες», δήλωσε ο Κίσορ Πεντνεκάρ, δήμαρχος του Μουμπάι, προσθέτοντας ότι τους κανόνες νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα πρέπει να τηρούν τα ξενοδοχεία, οι παμπ και τα εμπορικά κέντρα.

Η Ινδία κατέγραψε 62.714 κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, που είναι ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τα μέσα Οκτωβρίου πέρυσι.

Με 312 θανάτους, τα ημερήσια ποσοστά θνητότητας είναι επίσης στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Πολλά κρατικά νοσοκομεία στο Μουμπάι έχουν αναφέρει ότι εξαντλούνται οι διαθέσιμες τους κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Αν και η Μαχαράστρα καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο στα κρούσματα, αύξηση καταγράφεται και σε αρκετές άλλες πολιτείες.

Πολλοί Ινδοί έχουν αρχίσει να αμφισβητούν το ιδιαίτερα προβεβλημένο πρόγραμμα εξαγωγών εμβολίων της κυβέρνησης, την ώρα που έχει ανοσοποιηθεί ένα μέρος μόνο του εγχώριου πληθυσμού.

Η Ινδία έχει διανείμει 61 εκατ. δόσεις εμβολίων σε έως 77 χώρες στο πλαίσιο χορηγιών αλλά και εμπορικών συμφωνιών.

Αξιωματούχοι στο υπουργείο Υγείας στο Νέο Δελχί είπαν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να επικεντρωθεί στο εγχώριο πρόγραμμα εμβολιασμού ύστερα από αύξηση στα κρούσματα COVID-19 και ότι δεν θα υπάρξει άμεση επέκταση των εξαγωγών εμβολίων.

Σύμφωνα με ειδικούς, πάνω από 40 εκατ. άνθρωποι στην Ινδία έχουν λάβει έως τώρα τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 4% του 1,35 δισεκατ. κατοίκων της χώρας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ