Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΙαπωνία: Οι μισοί Ιάπωνες τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων

Ιαπωνία: Οι μισοί Ιάπωνες τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι μισοί Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Yomiuri που δημοσιεύθηκε σήμερα, λιγότερους από δύο μήνες πριν την προγραμματισμένη έναρξη των Αγώνων.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε από τις 4 ως τις 6 Ιουνίου, το 50% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής των Αγώνων κανονικά, από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου, ενώ το 48% επιθυμεί να ακυρωθούν λόγω της υγειονομικής κρίσης της covid-19.

Τον προηγούμενο μήνα σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας, μόλις το 39% επιθυμούσε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, έναντι του 59% που θα προτιμούσε την αναβολή ή την ακύρωσή τους.

Ωστόσο οι περισσότεροι ερωτηθέντες εκτίμησαν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους αθλητές και τους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν αρκούν, ενώ η στήριξη προς την κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, μόλις στο 37%.

Οι Ιάπωνες κατηγορούν τον Σούγκα και την κυβέρνησή του ότι διαχειρίστηκαν λάθος την κρίση του κορονοϊού, λόγω της οποίας έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πολλές νομαρχίες της χώρας.

Η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις και για τη βραδεία εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα, σε σύγκριση με άλλες.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ