Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΘετικά έκλεισε το 2020 η Global Ship Lease

Θετικά έκλεισε το 2020 η Global Ship Lease

Με λειτουργικά έσοδα 282,8 εκατ. δολάρια, κέρδη 37,5 εκατ. δολάρια και προσαρμοσμένα EBITDA 161,7 εκατ. δολάρια, έκλεισε το 2020 η Global Ship Lease, συμφερόντων Γιώργου Γιουρούκου.

Παράλληλα, η ναυτιλιακή κατέγραψε για το δ’ τρίμηνο του έτους λειτουργικά έσοδα 69,9 εκατ. δολάρια, κέρδη 10,7 εκατ. δολάρια και προσαρμοσμένα EBITDA 38,7 εκατ. δολάρια.

«Κατά τη διάρκεια του β’εξαμήνου του 2020 και στις αρχές του 2021, η εταιρεία έλαβε αποφασιστική δράση σε μια μοναδικά ισχυρή αγορά, με επωφελείς τρόπους για την εταιρεία για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Global Ship Lease, Γιώργος Γιουρούκος.

«Καθώς οι πελάτες μας, οι εταιρείες liner “ξεμένουν” από χωρητικότητα, μετά την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης, σε συνδυασμό με την συμφόρηση στα λιμάνια, ειδικά στην δυτική Ακτή των ΗΠΑ και στην Κίνα, καταφέραμε να υπογράψουμε νέα, αλλά και να επεκτείνουμε, ναυλοσύμφωνα, τόσο σε επίπεδα όσο και σε διάρκεια. Κάτι που δεν είχαμε συναντήσει τα τελευταία χρόνια. Με βελτιωμένη οικονομική κατάσταση, υψηλή ζήτηση για το στόλο και θετικό momentum, εκτιμούμε πως η εταιρεία μας είναι καλά τοποθετημένη στην αγορά με σκοπό να συνεχίζει να εφαρμόζει την στρατηγική της και να εκμεταλλεύεται τις όποιες ελκυστικές ευκαιρίες παρουσιαστούν», πρόσθεσε.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ