Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΘεοδωρικάκος:«Προκλητικά και πρωτοφανή τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωρικάκος:«Προκλητικά και πρωτοφανή τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ

«Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ο κ. Τσίπρας αμφέβαλε ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, τώρα ο κ. Τζανακόπουλος αμφισβητεί ότι υπάρχουν σύνορα στη στεριά», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τους αστυνομικούς, συνοριοφύλακες, στρατιώτες και τους κατοίκους του Έβρου για το ζήτημα με τη μικρή Μαρία. «Είναι προκλητικά και πρωτοφανή όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι Ντροπή. Θα ντρέπονται για όσα έχουν πει», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι το Σάββατο οι πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών είδαν από κοντά τον Φράχτη στον Έβρο και συνειδητοποίησαν τον αγώνα που κάνουν οι άνδρες της αστυνομίας και του στρατού για να διαφυλάξουν τα ελληνικά σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά. Αν δεν φυλάσσονταν τα σύνορα, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, μόνο το 2022, πάνω από 260.000 παράνομοι μετανάστες θα είχαν κατακλύσει την Ευρώπη και θα είχαν δημιουργήσει ζήτημα ασφαλείας.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Οι 27 πρέσβεις συνειδητοποίησαν το πόσο οξύ είναι το πρόβλημα στον Έβρο

Είχαμε μία πάρα πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους 27 πρέσβεις στον Έβρο. Τους ενημερώσαμε πλήρως για το τι συμβαίνει εκεί, πήγαμε και στο σημείο που έχει αναπτυχθεί ο φράχτης. Είδαν το πόσο οξύ είναι το πρόβλημα και συνειδητοποίησαν ότι αν δεν υπήρχε ο φράχτης και αν δεν υπήρχαν 2.000 Έλληνες συνοριοφύλακες και αν δεν υπήρχε ισχυρή βούληση για φύλαξη των συνόρων μας, το 2022 θα είχαν περάσει πάνω από 260.000 παράνομοι μετανάστες. Αν ανοίγαμε κατά λάθος τα σύνορα θα γινόντουσαν εκατομμύρια, τα οποία θα πλημμύριζαν και την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, και θα δημιουργούσαν ένα οξύτατο πρόβλημα ασφαλείας. Συνειδητοποίησαν πόσο σπουδαία είναι η δουλειά που κάνει το ελληνικό κράτος, η Ελληνική Αστυνομία, ο Ελληνικός Στρατός και οι Εβρίτες για να προστατέψουν αυτά τα σύνορα, που είναι και δικά τους σύνορα. Άλλωστε εκεί συνεργαζόμαστε με το FRONTEX, που είναι η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή.

Σε εγρήγορση οι ελληνικές δυνάμεις 24 ώρες το 24ωρο

Το 2020 το πρόβλημα που είχε υπάρξει ήταν οξύτατο, αλλά είναι πιο δύσκολη η αντιμετώπιση του προβλήματος τώρα, διότι η απειλή εκτείνεται σε 140 χιλιόμετρα. Δεν είναι περιορισμένη σ’ ένα σημείο, και συνεπώς χρειάζεται εγρήγορση σε 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα.

Το προσωπικό ενισχύεται διαρκώς, ήδη αυτή τη στιγμή μέσα στο Φεβρουάριο θα αναλάβουν υπηρεσία άλλοι 250 συνοριοφύλακες, και έπεται και η πρόσληψη άλλων 150 προκειμένου να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα οργανωμένοι.

Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

Οι δυνάμεις μας στον Έβρο σέβονται εμπράκτως το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελληνική Αστυνομία απ’ τη μία φυλάσσει τα σύνορα, και τα έχει κάνει πρακτικά απροσπέλαστα, επιλύοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο και το μεταναστευτικό πρόβλημα γιατί περί αυτού πρόκειται, η αστυνομία εκεί και το λιμενικό σώζουν ανθρώπινες ζωές όπου έχει χρειαστεί. Πέρυσι εκατοντάδες μετανάστες σώθηκαν από τους αστυνομικούς μας μέσα στα χειμαρρώδη νερά του ποταμού Έβρου.

Είναι ντροπή αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Είναι προκλητικά και προφανή και είναι ντροπή αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα ντρέπονται στο μέλλον που έχουν πει αυτές τις κουβέντες, διότι το καλοκαίρι παρήγαγαν fake news τα οποία το γερμανικό SPIEGEL αναμετάδωσε και αναφέρομαι στη μικρή Μαρία. Επιμένω ότι οι δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ είναι προκλητικές, ήξερα ότι ο κύριος Τσίπρας αμφέβαλε για το αν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, αλλά με τις δηλώσεις του κυρίου Τζανακόπουλου φαίνεται ότι ορισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ αμφιβάλλουν αν υπάρχουν σύνορα και στη στεριά. Μήπως ήθελαν να ανοίξουμε τις πόρτες διάπλατα και να μπαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα από τον Έβρο;

Ο φράχτης θα προχωρήσει γιατί θα είμαστε κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε το έργο κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου γιατί αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψουμε την παράνομη μετανάστευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε τα στοιχεία και μας κατηγορούσε ότι προδίδουμε την πατρίδα

Εκείνες τις ημέρες του Αυγούστου ξεκαθαρίσαμε απευθείας στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον ελληνικό λαό ότι οι συντεταγμένες που δόθηκαν ότι βρίσκονται οι 38 μετανάστες ήταν μέσα σε τουρκικό έδαφος και δώσαμε όλα τα στοιχεία γι΄αυτό. Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε αυτά τα στοιχεία μας κατηγορούσε ότι προδίδουμε την πατρίδα γιατί ένα νησάκι που δίνουμε στους Τούρκους.

Πρώτο ψέμα και τρισάθλια συκοφαντία και δεύτερον ότι είμαστε δολοφόνοι γιατί αφήσαμε να πεθάνει η πεντάχρονη Μαρία, η οποία απλούστατα δεν υπήρχε, ουδέποτε πέθανε κανένα παιδάκι εκεί. Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει στη άκρη τους διάφορους που έχει γύρω του και ας αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη να ζητήσει συγνώμη όχι από την κυβέρνηση, να ζητήσει συγνώμη από τους αστυνομικούς, από τους συνοριοφύλακες, από τους στρατιώτες μας και από τους Εβρίτες που φυλάνε τα σύνορά μας στην περιοχή και δε μπορούν να κατηγορούνται ότι είναι δολοφόνοι.

Καθοριστική η πρώτη κάλπη

Η πρώτη κάλπη είναι η κρίσιμη και καθοριστική. Είναι εθνικές εκλογές και από το αποτέλεσμα τους θα εξαρτηθούν τα πάντα. Εμείς πιστεύουμε ότι η Χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα, ότι δεν είναι ώρα να επαναληφθούν λαθεμένα πειράματα, τα οποία έγιναν στο παρελθόν και οδήγησαν την Ελλάδα στην αποτυχία, εννοώ την 4ετια του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό η κρίσιμη αναμέτρηση είναι η πρώτη γιατί από το ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ στην πρώτη, θα φανεί και η δυνατότητα στις επόμενες εκλογές να είναι αυτοδύναμη. Φυσικά ο λαός θα αποφασίσει.

Ο στόχος μας είναι η αυτοδυναμία, είναι προφανές ότι αυτός που αποφασίζει για τα πάντα είναι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός με την ψήφο του η οποία θα είναι απολύτως σεβαστή σε κάθε περίπτωση.

Ο στόχος μας είναι η αυτοδυναμία. Είναι προφανές ότι αυτός που αποφασίζει για τα πάντα είναι ο κυρίαρχος ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του, η οποία θα είναι απολύτως σεβαστή σε κάθε περίπτωση. Αυτό που θα αποφασίσει ο λαός, άπαντες είναι υποχρεωμένοι μετά να το σεβαστούν.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ